втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Володимир Ткаченко



Контакти: [email protected]

Народився я через два дні після Спаса (21 серпня) 1954 року на околиці м. Кам’янки, Черкаської області в сім’ї робітника машинобудівної індустрії й сапальниці колгоспних буряків.

У сім років був відданий батьками на примусове навчання до початкової Дерев’яної школи. Потім здобував освіту в Кам’яній восьмирічній і, нарешті, визрів у Цегельній середній школі N1 м. Кам’янки.

У вільний від навчання час трудився пастухом, вантажником зерна, причіплювачем борін, сівалок та сіножаток, а по закінченні цієї навчально-виробничої діяльності – токарем.

З 1972 по 1974 рік служив у ратних військах протиповітряної оборони, захищаючи колишню нашу золотоголову столицю від нахабних американських ракет.

Не знаючи куди спрямувати надлишки розуму, в 1981 році мав необережність закінчити Запорізький машинобудівний інститут.

Ледачкував інженером на кількох заводах машинобудівної та приладобудівної галузі, де крадькома від начальства, пописував гуморески. Дописався до книжечки «Стусани» (1992), якою відкуплявся від заповзятих інспекторів ДАІ. Наступною книжкою «Не жалій батька в наймах» (2003) намагаюсь відкупитися від злиднів, старості й всякої напасті. Щоб «Батько в наймах» не був самотній, видав збірку «Ойра-ойра» (2008), вклинивши поміж прози в’язку пересмішок та пародій.

У 2003 році зненацька написав кіносценарій «Кіт з капустою», за який отримав ІІ премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова». У 2009 році повторив спробу з кіносценарієм «Московський Клондайк» і отримав ІІІ премію того ж конкурсу.

Нині працюю артистом розмовного жанру Черкаської обласної філармонії.

Маю членство в НСПУ та НСЖУ.

Сценарії та синопсиси