втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанр: Драма
Хронометраж: 90 хв.

Сценарій відзначений другою премією Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» за 2003 рік

Чому саме «Кіт із капустою»? А хто його знає? Могла бути і «Собака з огірками» або «Коза з абрикосами». Але ця історія зовсім не про домашніх тварин з овочевою начинкою. Ця історія про незбориму силу добра, що об’єднує нації й народи в боротьбі проти зла.


Двоє українських молодиків, рятуючись від злиднів, працюють будівельниками у польського господаря. При транспортуванні матеріалів, автомобіль з господарем та українцями потрапляє в аварію. Один з українців зазнає травми спини. Після кількаденного перебування постраждалого в лікарні, українці їдуть додому. Один продовжує лікування, а інший приділяє увагу родині та відвідує літературні зібрання. 

Винуватець аварії – ватажок групи рекету, що з України поширився на Польщу, – притягнутий польськими органами до відповідальності. Він компенсує збитки поляку за автомобіль та мусить платити пенсію українцю за спричинене каліцтво.

Ватажок легалізований в Польщі, як підприємець, бажаючи залишатись чистим перед законом, пропонує українцю мирну угоду. Замість довгострокової виплати пенсії, здійснити одноразову виплату крупної суми. Українцю потрібні гроші на термінову операцію, тому він погоджується.

Під час домовленостей про передачу грошей, Ватажок розробляє план дій, який забезпечить його відповідним гарантійним документом та повернене виплачені гроші.

З України напарник постраждалого з відповідними документами-дорученнями повертається до Польщі. З ним – колега: поет та журналіст за основним фахом. Молодики мають намір попрацювати, підзаробитись та, принагідно, доставити обумовлені гроші постраждалому.

Ватажок організовує стеження за українцями та засилає дівчину-шпигуна в оселю господаря під виглядом квартирантки.

Господар та українці помічають недобрі наміри ватажка й готують застережливі заходи. Вони начиняють іграшкового кота доларами («капустою») й рушають додому. На шляху до вокзалу в сквері їх грабують люди ватажка.

Дома ватажок з’ясовує, що в котячому пузі замість доларів зашиті календарі, схожі на долари.

Українці добираються потягом до прикордонного містечка. Там на них чекає в автомобілі брат постраждалого. Сюди ж привозить справжні гроші господар і передає українцям. Українці їдуть у напрямку кордону, господар – в протилежному.

Господар помічає автомобіль ватажка, який переслідує українців.

Рекетири доганяють українців, звертають в ліс і там, побивши їх, відбирають гроші.

Дівчина-шпигун, що під час шпигування закохалася в поета, газовим балончиком знешкоджує ватажка. Але кінцеву перемогу українцям приносить Господар, подавивши опір злочинців простим підручним предметом – домкратом.


Коментарі



Прочитав Вашу книжечку, пане Володимире.Є гарна завязк і розвязка.
Середина - нема. Кілька гарних ходів, але перетворення суки на сестру - не преконливе.

Треба ще довісити хвилин 20 препетій і плутанини з відкриттям і одкровеннями. Ускладніть їхнб подорож.
Ну а для надхнення можна глянути російський фільм "Сестра".

Удачі й надхнення.

Написав Іван-Вячеслав Сергієнко , 11:47 16.09.2013