втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

4 березня 2016 року, о 20:00 у столичному кінотеатрі “Кінопанорама” відбудеться прем’єра документального фільму учасника Сценарної Майстерні Олексія Уманського “Кіно” (наголос на першому складі).

Олексій Уманський:
http://screenplay.com.ua/authors/?id=157


Стрічка досліджує історію фільмів, що були зняті на території сучасного Закарпаття від початку зародження “сінематографу” до сьогодення.

Фільм представить автор Олексій Уманський.

Багата історія краю, його приналежність Австро-Угорщині, Чехословаччині, Карпатській Україні, Українській РСР та Незалежній Україні відклали численні кінематографічні сліди на містах та людях карпатського регіону. До того ж, місцевий ландшафт та архітектурні споруди, притягувало до Закарпаття навіть іноземних режисерів.

Авторська стрічка Олексія Уманського є продовженням його дослідження історії світового кіно в контексті Закарпаття. У 2010-му автор презентував свою першу повнометражну документальну роботу “Небо, гори і кіно”, в якій досліджував Закарпаття на тему фільмів, що там знімались. Нова робота, “Кіно”, містить коментарі людей, що були учасниками знімального процесу, репродукції зйомок, хроніку, кадри з фільмів та невідомі факти про стрічки, які знімались в Закарпатті, але так і не побачили світ, як то спільна робота СРСР та Пакістану “Острів жахів” (1991).

У фільмі відкриваються цікаві факти, що поєднують відомого голівудського режисера чеського походження Мілоша Формана, Євгена Гудзя, фронтмена гурту Gogol Bordello, кіно та Закарпаття.

Олексій Уманський тривалий час працює ведучим на ФМ-радіо “Тиса ФМ”. Автор багатьох ефірних проектів. Режисер документального, експерементального та ігрового кіно.

Прем’єра цієї стрічки нещодавно пройшла в Ужгороді, на черзі Київ. Вартість перегляду: 50 грн.

Сторінка події у Фейсбук тут: https://www.facebook.com/events/1521613248140519/

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: