втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

17 вересня 2015 року, о 19:30 у кінотеатрі українського фільму «Ліра» у рамках традиційної репертуарної рубрики «Музей кіно» відбудеться показ художнього фільму «Камінна душа» Станіслава Клименка.

Стрічку презентує кінокритик, автор і ведучий програми «Аргумент-Кіно», секретар Правління НСКУ Володимир Войтенко.

«Камінну душу» Станіслав Клименко зафільмував на Київській кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка 1989 року за однойменною класичною повістю Гната Хоткевича.

Сюжет фільму розгортає одну з леґенд про опришків, сміливих народних ватажків у гуцульських Карпатах ХІХ століття, що разом із побратимами борються за волю свого народу. Разом із тим, це романтична історія, де нуртують сильні, фатальні почуття, де кохання здатне на все.

Для екранізації повісті, для втілення образів її героїв, режисер запросив ґроно найвиразніших українських акторів того часу – особливо ж середнього та молодшого покоління: від Богдана Ступки, Костянтина Степанкова, Федора Стригуна й Наталі Наум до Анатолія Хостікоєва, Олексія Горбунова, Валентина Троцюка, братів Бенюків та Марини Могилевської.

НСКУ
http://ukrkino.com.ua/news/?id=3053

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: