втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

8-й Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «Гогольfest» організовує Кінорезиденцію-2015 для режисерів, операторів, акторів та інших творчих людей, що працюють у кіно, телебаченні, відео, йдеться в офіційному повідомленні фестивалю.

З 17 серпня по 27 вересня на території проведення фестивалю «Гогольfest» – ВДНХ – відбудеться цикл навчально-виробничих сесій із залученням відомих майстрів – авторитетів світового рівня, лауреатів міжнародних премій в галузі кіно і відео. Учасники кінорезиденції, які пройшли творчий конкурс, братимуть участь в інтенсивних воркшопах, за короткий час створюючи готові роботи у напрямах: документальне кіно, ігрове кіно, відео, реклама та телебачення. Роботи, створені під час кінорезиденції, будуть презентовані на фестивалі «Гогольfest». Найкращі з них матимуть шанс потрапити до програм українських та міжнародних фестивалів та в ефір українських телеканалів.

Кінорезиденція відбувається за технічної підтримки компанії Nikon.

Учасників набирають за напрямами «Телебачення», «Соціальна реклама», «Музичне відео» та «Документальне кіно».

Резиденція за напрямокм «Телебачення» триватиме із 25 серпня по 2 вересня під орудою Рууда де Пінта, нідерландського телевізійного продюсера, власника і голави телекомпанії Sensus Sensus Media та акціонеру телекомпанії Able Nederland.

Партнери напрямку – Телеканал BeTV та GOGOL Media School.

Воркшоп буде присвячено створенню незалежного телевізійного продукту. Український телеринок розділений між великими гравцями, але пан де Пінт пропонує показати, як можна малими засобами створювати пілотні версії телепродукту і продавати концепції як великим холдингам, так і незалежним телеканалам.

Мета роботи – навчити молодих людей розробляти правильні, актуальні формати (що є ключовим у телепродукції) і презентувати їх пілотні версії.

Напрям «Соціальна реклама» працюватиме з 29 серпня по 3 вересня.

Організатор – фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival.

Майстром резиденції буде Флоріс Кінгма – відомий нідерландський режисер-рекламіст. Регулярний переможець світових фестивалів соціальної та комерційної відеореклами. На останньому Pinasthika Awards в Індонезії він отримав 16 нагород з можливих 25.

Курс «Соціальна реклама» передбачає ґрунтовне ознайомлення з процесом створення соціальної відеореклами та законами успішного продукту.

Напрямок «Музичне відео» працюватиме з 7 по 13 вересня під орудою польского режисера Кшиштоф Сконєчного та однієї з найпомітніших європейських візуальних художників Жаклін Собішевські. Спільно із учасниками резиденції вони працюватимуть над створенням музичного відео для молодих українських гуртів, пройшовши усім шляхом його виробництва – від формування ідеї до зйомок, фінального монтажу і презентації відеокліпу.

Навчання за напрямом «Документальне кіно» також триватиме з 7 по 13 вересня. Майстри програми – український кінорежисер-документаліст, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Сергій Буковський та американський режисер Деміан Колодій, автор документальних фільмів «Помаранчеві хроніки», «Воля або смерть», «Ill Generation», серіалу «NYC Rocks», один із засновників кінофестивалю Kinofest NYC Film Festival.

В рамках воркшопу заплановано також майстер-клас генерального продюсера компанії STAR MEDIA Юрія Мінзянова.

Організатори воркшопу – арт-об'єднання «Українське КіноСелище».

Учасники напрямку «Документальне кіно» будуть поділені на десять знімальних груп, що складатимуться із режисера та оператора, виконуватимуть практичні завдання, переглядатимуть та аналізуватимуть фільми. Протягом семи днів вони відзнімуть власні короткометражні фільми, виконають їх чорновий та остаточний монтаж.

Презентація фільмів і їхній аналіз відбудуться в останній день програми. Показ стрічок відвідають провідні доукменталісти України, потім з фільмів буде укладено кіноальманах, який планується подавати до участі на фестивалі документального кіно.

Бажаючі взяти участь у Кінорезиденції мають заповнити анкету (її розміщено тут>>>), пройти творчийи конкурс і сплатити організаційний внесок. Проект – некомерційний, але ці кошти підуть на організацію роботи локації, транспорт, перебування майстрів в Україні під час воркшопу та інші поточні витрати.

Розмір внеску для напрямків «Телебачення» і «Документальне кіно» – 500 гривень, «Музичне відео» – 700 гривень, участь у напрямку «Соціальна реклама» – безкоштовна.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: