втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

З 28 травня по 1 червня в Україні вперше пройде – надалі щорічний – міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків - Чілдрен Кінофест. Епіцентром події стане Київ. Крім того, фестивальні події пройдуть в Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі.
Програма Чілдрен кінофест включатиме міжнародну конкурсну програму, анімаційні добірки для дітей від 3 до 10 років, тематичні ретроспективи, а також інтерактивні ігрові майстер-класи на тему кінематографа. Організатором фестивалю виступає компанія Артхаус Трафік.

Директор Чілдрен Кінофест Денис Іванов: «Цього року, незважаючи на всі складнощі теперішнього часу, наша команда вирішила заснувати великий фестиваль кіно для дітей, де похід у кінотеатр був би одночасно і розвагою, і медіа-освітою. Вивчивши досвід дитячих кінофестивалів у Франції (Mon Premier Festival), Нідерландах (Cinekid), Чехії (Zlin Film Festival) і інших країнах, ми постаралися розробити концепцію, взявши те краще, що може бути втілене в українських реаліях».

У міжнародній конкурсній програмі Чілдрен кінофест змагатимуться сім повнометражних фільмів з різних країн світу для глядацької аудиторії віком від 10 років. Фільм-переможець буде визначений прямим глядацьким голосуванням.

Спеціальною подією Першого Чілдрен кінофесту стане ретроспектива фільмів Чарлі Чапліна, приурочена до 125-річчя з дня народження генія німого кіно. До неї увійдуть короткометражки і п'ять повнометражних стрічок про пригоди його знаменитого персонажа Бродяжки Чарлі, який у 2014 році також святкує сторічний ювілей.

Символом фестивалю стало совеня Чарлі - персонаж, створений на основі дитячого малюнка. Совеня зображене на першому постері Чілдрен кінофесту і назване на честь Чарлі Чапліна - людини, яка не тільки стояла біля витоків кінематографа, а й зумів об'єднати біля екранів людей різного віку.

Щороку Чілдрен Кінофест буде запрошувати громадських діячів на роль посла фестивалю , завдання якого полягає у популяризації ідей якісного дозвілля для дітей та формування різноманітного і насиченого культурного клітамата в Україні. Послом першого Чілдрен кінофесту стане Джамала - відома співачка, активістка «високого» напряму популярної культури.

Джамала: «Наші діти оточені величезною кількістю інформації. Вона надходить звідусіль - Інтернет, телебачення, радіо, кінотеатри. У таких умовах вкрай важливо фільтрувати цей потік, стежити за тим, чим діти «харчуються», на яких ідеалах і прикладах ростуть. Те насіння, яке ми посіємо в них сьогодні, проросте вже в їх дорослому житті. Тому не можна ставитися до дитячої культури як до чогось другорядного, адже саме в дитинстві багато в чому формуються особистості. Чілдрен Кінофест - це дуже своєчасне захід, незважаючи на те, що щільність подій в нашому дорослому житті зараз зашкалює. Діти ростуть і формуються навіть в часи революцій і воєн. Фестиваль дасть можливість побачити інше кіно для дітей - не тільки розважальне, а й повчальне, розвиваюче емоції. Але найголовніше, Чілдрен Кінофест - це простір, в якому діти, батьки, їхні родичі та друзі проводять час разом, з радістю і користю. Я щаслива підтримати проект, який близький моїм уявленням про популярній культурі: я вірю, що розваги можуть і повинні бути розумними, якісними і змістовними».

Опис фільмів конкурсної програми - http://www.childrenkinofest.com/program/official-selection
Сайт Чілдрен Кінофест - www.childrenkinofest.com
Совеня Чарлі у Facebook - https://www.facebook.com/sovenokcharlie
Совеня Чарлі Вконтакте - http://vk.com/public70082849

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: