втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Міністр культури Євген Нищук призначив на посаду генерального директора Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. П. Довженка» Олександра (Олеся) Янчука.

Олександр Спиридонович Янчук народився 29 вересня 1956 у м.Фастів на Київщині, - український режисер, продюсер, сценарист, Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України.

1984 року закінчив КДІТМ ім. І.Карпенка-Карого, працював асистентом режисера на Київській кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка.

З 1989 року - один з найактивніших українських режисерів-постановників історичних фільмів з виразним національно-патріотичним акцентом, знімає на теми, табуйовані за радянських часів. Зокрема, автор стрічок - «Голод-33» (1991), — про трагедію українського голодомору, «Атентат — Осіннє вбивство у Мюнхені» (1995) — про убивство Степана Бандери, «Нескорений» (2000) — про головного командира УПА генерала Романа Шухевича, «Залізна сотня» (2004) — про боротьбу бійців УПА на польсько-українському кордоні у 1944–1947роках, «Владика Андрей» (2008) — про Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: