втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Українська екранізація перекладеного на понад 30 мов світу роману “Джмелиний мед” відомого шведського письменника Торґні Ліндґрена — “Брати. Остання сповідь“ — режисерки Вікторії Трофіменко, потрапила до головного конкурсу Індійського міжнародного кінофестивалю класу “А”, який пройде з 20 до 30 листопада на узбережжі Ґоа.

Індійський кінофестиваль зазвичай «закриває сезон» кінофестивалів класу «А», який стартує на початку року в Берліні та Канні. Тож, як правило, індійські селекціонери міжнародного конкурсу покладаються на думку європейських колег і претендентів на перемогу обирають серед тих стрічок, які вже отримали визнання. Українські «Брати», які тільки починають свій фестивальний шлях, – одні з небагатьох, кому вдалося потрапити до конкурсної програми без гучних регалій. За головний приз «Золотий павич» та винагороду у розмірі $65,000 цього року в основній конкурсній програмі поруч з “Братами” змагатимуться 14 стрічок з таких країн, як Ізраїль, Австралія, Іран, Польща, Японія, Бельгія й Туреччина.

Створена компанією “Пронто Фільм” за підтримки Державного агентства України з питань кіно та фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”, психологічна драма “Брати. Остання сповідь” розповідає історію двох старих немічних братів, які ось вже сорок років перебувають у стані холодної війни, намагаючись пережити одне одного. Але у їхньому житті з’являється жінка…

Сценарій стрічки написано за мотивами роману “Джмелиний мед” відомого шведського письменника Торґні Ліндґрена. Картина стала дебютом у повнометражному кіні як для режисерки Вікторії Трофіменко, так і для більшости акторів цього фільму. Але дебютом фільм став не лише для знімальної групи, а й для самого роману Торґні Ліндґрена. Це перша екранізація відомого роману шведського письменника.

Представлять стрічку міжнародній фестивальній публіці режисерка Вікторія Трофіменко, оператор Ярослав Пілунський, режисер монтажу Тетяна Ходаківська, продюсери Максим Асадчий та Ігор Савиченко. Поїздку представників знімальної групи на фестиваль підтримав фонд Ріната Ахметова “Розвиток України”, надавши три ґранти на професійну подорож.

Індійський міжнародний кінофестиваль проводиться з 1952 року й відкриває фільмам-учасникам шлях до кількамільярдної азіатської кіноавдиторії. Цього року на фестивалі буде представлено 372 фільми з 72 країн світу, 173 стрічки іноземного та 154 стрічки національного виробництва.

Фільм чеського режисера Іржи Менцеля “Дон Жуани”/ Donsajni відкриє десятиденний форум кіноперегляду. Спеціальним гостем церемонії відкриття стане голлівудська акторка С’юзен Серендон. Визначати найкращу стрічку 44 Індійського МКФ буде міжнародне журі на чолі з сербським режисером Ґораном Паскалєвічем, йому допомагатимуть французька режисерка, сценаристка та акторка Клер Дені, індійський актор Віктор Банерджі, афганський режисер Атік Рахімі та індійський режисер Прасанна Візанаж.

Окрім основної конкурсної програми на фестивалі буде представлена ретроспектива фільмів польської режисерки Аґнєшки Голланд. Спеціальна програма «Національний фокус» буде присвячена новим японським стрічкам, а найчисленнішою за об’ємом програмою стане — «Світове кіно», у якій добірка найкращих фестивальних стрічок 2012-2013 років та до якої потрапив іще один український фільм — “Деліріум” Ігоря Подольчака.
Закриє 44-й Індійський міжнародний кінофестиваль байопік про Нельсона Манделу — “Мандела: довга дорога до волі” британського режисера Джастина Чадвика.

Офіційна сторінка фільму: http://brothers-film.info

Трейлер до фільму: http://youtu.be/UYx-TazXKb4

За офіційною інформацією

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: