втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Одеський міжнародний кінофестиваль і телеканал «1 +1» представляють Cценарну Майстерню – спеціальну програму майстер-класів для українських сценаристів, а також конкурс на найкращий сценарій повнометражного художнього фільму.

У цьому році освітня програма ОМКФ представляє новий проект – Сценарну Майстерню. Її учасниками зможуть стати лише українські сценаристи, які пройшли суворий відбір експертної комісії Майстерні на чолі з україно-голівудським режисером і сценаристом Вадимом Перельманом.

У рамках проекту інтернаціональна команда професіоналів проведе освітні майстер-класи. Під час майстер-класів слухачі Майстерні зможуть ознайомитись із голлівудськими «золотими стандартами» написання кіносценаріїв, дізнаються про новітні світові тенденції сценарної справи, про нові жанри та медіа, отримають корисні поради, що допоможуть зробити сценарій успішним і комерційно привабливим.

Головними викладачами майстерні будуть Марк Тревіс та Алєксандр Мітта.

Марк Тревіс – відомий у всьому світі викладач сценарної, акторської та режисерської майстерності із майже двадцятирічним досвідом викладання у багатьох країнах світу. у професійних колах Марка Тревіса називають «режисером режисерів». Серед учнів пана Тревіса – оскароносні актори Роберт де Ніро та Шарліз Терон, а також режисери Марк Райдел, Джордж Тілман та Роберт Титель. Книжка Марка Тревіса «Режисура художнього фільму» є обов’язковою до вивчення у багатьох кіновишах світу.

У рамках сценарної майстерні Одеського кінфоестивалю Марк Тревіс пообіцяв представити свої нові техніки роботи з сценарієм. Зараз ці техніки добре знані і широко застосовуються на практиці в Лос-Анджелесі та Берліні, однак, вони іще ніде не опубліковані. Тож, участь у сценарній майстерні – унікальний шанс дізнатися про них і спробувати застосувати на практиці.

Алєксандр Мітта – добре знаний в Європі і Голлівуді сценарист і режисер, педагог із багаторічним стажем, викладач ВГІКу. Його книжка "Кіно між пеклом і раєм" стала справжнім хітом і широко застосовується професіоналами Роосії та України як практичний посібник з написання кіносценарію.

Під час занять кожному учаснику Майстерні буде запропоновано написати сценарій повнометражного художнього фільму. Автор кращого сценарію отримає грошовий приз від каналу «1 +1» і можливість його екранізації на ТБ.

Олександр Ткаченко, генеральний директор групи каналів «1 +1»: «Ми б хотіли використати майданчик кінофестивалю, щоб всі молоді, талановиті люди, які відчувають у собі заряд бадьорості та професійного вміння і хочуть представити свої сценарні роботи, цим скористалися і могли отримати грошовий приз , який складе 50 тис. гривень. Зі свого боку, ми зробимо все, щоб такий сценарій було екранізовано у вигляді теле- чи кінофільму».

Для участі у Майстерні запрошуються, в першу чергу, професійні сценаристи, які мають досвід роботи в кіно і на ТБ.

Організатори ОМКФ сподіваються закласти основи для нового етапу у розвитку української кіноіндустрії.

Слухачі сценарної майстерні ОМКФ - ті, хто в майбутньому буде творити українське кіно. Заявки на участь у сценарній майстерні приймаються до 1 червня. Ознайомитися з регламентом сценарної майстерні та подати заявку можна на офіційному сайті ОМКФ www.oiff.com.ua.



Коментарі



для Анатолія Іллінського

Незабаром, із збільшенням кількості сценаріїв та синопсисів, планується ввести таке розбиття: повнометражні ігрові, короткометражні ігрові, анімаційні, документальні.

Жанрових градацій не робитимемо

Жодних сценаріїв телепрограм, ігр чи інт.сайтів, звісно ж, тут не буде - не той сайт.

**
для Він же:

Стосовно профспілки сценаристів - мабуть що потрібна, створюйте! обов'язково повісимо банера на сайті)) в кожнім разі, чим можемо - підтримаємо...

Стосовно кольору тла: для ока спокійно, зручно читати; ну а стосовно похмурості й суворості, гадаю, це смакове)) як і фото на автарі; зрештою, життя змінюватиметься, змінюватимуться й портрети))

На загал, усім вдячний за висловлені думки!


Написав Володимир Войтенко, 13:56 09.05.2011

І світліший фон на сайті, (темно і суворо).(Володимир, змініть фото на аватарі, на привітливе) і !профсоюз сценаристів України потрібен. (стукаю по столу)

Написав Він же, 23:02 06.05.2011

Розбийте сценарії (сюжети.) на повнометр., корот.метр, мультфільми, документ. кіно, телепрограми, комп.ігри, телев. ігр, сценарії інт.сайтів.--------І потім- на комедійні, мелодрамні і т.д.

Написав Анатолій Інський, 20:08 06.05.2011

Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: