втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Інститут Президента Віктора Ющенка ініціював культурний проект «Шевченко. Для тебе».

Нижче – витяги із сайту Конкурсу:

«Шевченко для всіх – великий, видатний, важливий, письменник, поет, громадський діяч, в цілому – справжній символ української культури та історії. Втім, настав час побачити його не як символ, а як людину – побачити по-новому, сучасно, зрозуміло, з усіма протиріччями і цікавими інтерпретаціями цієї непересічної особистості. Настав час зрозуміти, хто він – Шевченко для тебе!

Саме з цією метою Інститут Президента Віктора Ющенка ініціював культурний проект «Шевченко. Для тебе», що передбачає проведення конкурсу на найкращі сценарії, значну підтримку для їх екранізації та в підсумку – створення кіноальманаху «Шевченко. Для тебе». Національна прем’єра цього проекту, що включатиме близько 10 кіноновел, планується на осінь 2013-го – весну 2014 року. Передбачається також подальша фестивальна дистрибуція фільму, що об’єднає людей любов’ю не до міста, як то вже стало традицією у Парижі, Нью-Йорку, Лондону.., а до Людини».

Період проведення Конкурсу — з 27 жовтня 2012 року до 1 березня 2013 року.

ІДЕЯ КОНКУРСУ
Пропонується новий оригінальний експеримент – цикл новел, які поєднають пориви думок та зізнань про Тараса Шевченка!

Це не просто п’ятихвилинні імпровізації. Кожна розповідь — окрема історія та окремий погляд.

Не робитиметься жанрових та хронометражних обмежень. Це будуть і постановки уривків відомих Шевченківських поем, і анімаційні мультфільми, і навіть інтерпретації анекдотів та байок.

Все надзвичайно відверто, інноваційно та динамічно, про кохання, зустрічі, втрати, надбання та життєві уроки. А досягти цього нам допоможуть молоді та талановиті, сучасні, але не обов’язково відомі, сценаристи, режисери, просто творчо обдаровані наші земляки з різних куточків світу.

З умовами конкурсу та іншою інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті: http://shevchenko4u.com/umovi-konkursu/

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: