втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

25 жовтня на 42-му Київському МКФ «Молодість» відбудеться ґала-прем'єра альманаху «Україно, ґудбай!» – нового проекту кіноформаціі «українських злих» на тему внутрішньої і зовнішньої еміграції сучасних українців. Прем'єра альманаху відбудеться у Червоній залі кінотеатрі "Київ" о 20:00. А в прокат альманах вийде вже 1 листопада 2012.

"Україно, ґудбай!" - це результат роботи творчої лабораторії, яка була створена для пошуків шляхів розвитку українського кіно. В рамках проекту знято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 6 годин. У прокатну версію альманаху увійшли лише 6 стрічок, відібраних продюсерами. "Україно, ґудбай!" починалася як проект про еміграцію, як спроба дослідити причини, що змушують українців тікати з рідної країни.

Кінотеатральна версія "Україно, ґудбай!" включає драму "Побачення" й іронійну трагікомедію "Як козаки в космос полетіли" режисера Євгенія Матвієнка, екзистенційну трагедію "Борода" Дмитра Сухолиткого-Собчука, кримінальну комедію "Пиріг" Юрія Ковальова, готичну містерію "Ангел Смерті" Володимира Тихого і постапокаліптичну драму "Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицького.

Більшість короткометражок уже мають власну фестивальну біографію. Фільм "Ядерні відходи" отримав приз "Срібний Леопард майбутнього" на МКФ у Локарно, Гран-прі за кращий короткометражний фільм російського кінофестивалю "Кіношок", брав участь у програмах фестивалів "Послання до людини" (Росія), "2in1" (Росія), "Ecofest" (Румунія), "FIFE" (Франція), МКФ у Більбао (Іспанія). "Ангел смерті" і "Борода" були показані в секції "Short Film Corner" Каннського МКФ.

Також 10 короткометражних фільмів з проекту "Україно, ґудбай!" борються за звання Найкращого українського фільму у Національному конкурсі МКФ "Молодість", для якого дібрали 26 українських короткометражок. За приз боротимуться такі стрічки:
Арівідерчі, Серього! реж.Андрій Тимощук, 2012,11'
Борода, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, 2012, 18'
Ворона, реж. Максим Черниш, 2012, 26'
Гамбурґ, реж. Володимир Тихий, 2012, 6'
Ґауді, реж. Аксінья Куріна, 2012,18'
Ксенофілія, реж. Ілля Калюкін, 2012, 8'
Та поїду! реж. Валерій Шалига, 2012,10'
Швейцарський годинник, реж. Володимир Цивінський, 2012,18'
Ядерні відходи, реж. Мирослав Слабошпицький, 2012, 29'
Янгол смерті, реж. Володимир Тихий, 2012, 21'

Також один із фільмів проекту – "Очерет" Руслана Батицького – є учасником Студентського міжнародного конкурсу МКФ "Молодість". Всього в цю програму селективної комісією було відібрано 21 фільм із 20 країн. "Очерет" є єдиною українською картиною, яка бере участь у цьому конкурсі.

Ґала-прем'єру альманаху "Україно, ґудбай!" очікуйте в рамках позаконкурсної програми кінофестивалю "Молодість" у секції Українські прем'єри. Презентація відбудеться за участі творчих груп фільмів, дібраних для прокатної версії, і продюсерів проекту - Дениса Іванова, Володимира Тихого та Ігоря Савиченка. Квитки на прем'єру альманаху "Україно, ґудбай!" можна буде придбати в касі кінотеатру "Київ".

Більшість сценаріїв цих фільмів оприлюднені та дискутивно обговорені на СЦЕНАРНІЙ МАЙСТЕРНІ

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: