втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Представляють Мистецько-громадський центр «Гостинна республіка» та Український Кіноклуб у Берліні на підтримку Гостиного Двору, як важливої культурної ініціативи в Києві…

В рамках Кіновечорів будуть показані чотири фільми з репертуару українського кіноклубу в Берліні, які представляють палітру українського сучасного кіномистецтва: короткий метр Тараса Ткаченка „Собачий вальс“, фільм-роздум Сергія Маслобойщикова „Шум вітру“, короткий метр „Її місце порожнє“ Богдани Смірнової та психологічна драма Ігоря Подальчака Las Meninas.

Коли: 28 та 29 липня з 21 години. Покази відбуватимуться до 23:30.

Де: Гостиний Двір, Контрактова площа 4 (http://HostynnyiDvir.org.ua/). Вхід зі сторони церкви Богородиці Пирогощої, в арку внутрішнього двору.

Акція спрямована на підтримку Гостиного Двору, як важливої культурної ініціативи в Києві, а також з метою повідомити всім скептикам: сучасне українське кіно існує!

Фільми представлятимуть Олександра Бінерт (Український Кіноклуб в Берліні) та Ольга Веснянка (журналістка та правозахисниця, Київ).

У програмі:

28 липня 2012 року:

„Собачий вальс“ (2011 р., Україна), режисер Тарас Ткаченко. Фільмова рефлексія про руйнування старого Києва є одним з восьми короткометражних фільмів з циклу „Закохані в Київ“ (продюсер: Володимир Хорунжий), який вийшов у 2011 році. Фільм отримав, зокрема, приз за найкращий український фільм від журі „Українська лабораторія“ другого Одеського міжнародного кінофестивалю в 2011 році та брав участь у багатьох кінофестивалях.

„Шум вітру“ (2002 р., 79', Україна), режисер Сергій Маслобойщиков. Фільм „Шум вітру“, який був знятий за мотивами „Вільшаного короля“ Вольфґанґа Ґете, дискутує стан української еліти. Йдеться про пошук еліти свого місця в суспільстві, яке стоїть на порозі змін, або переживає ці зміни, про саморефлексію окремих індивідуумів такого суспільства та прощання з цією рефлексією. Розкриття цих філосовських питань показано на тлі історії окремої київської родини.

29 липня 2012 року:

„Її місце порожнє“ (2010 р., 17', Україна/США), режисерка Богдана Смірнова. В стрічці колишньої киянки, яка наразі мешкає та знімає свої фільми в Нью-Йорку, тонко виписане повсякденне життя та емоції українських мігрантів в США. Стрічка є дипломною роботою режисерки та брала участь в багатьох фестивалях, зокрема, в Німеччині, Китаї, Великій Британії. На українському кінофестивалі „Відкрита Ніч“ (2011) отримала приз „За найкращий студентський фільм“.

Las Meninas (2008 р., 99', Україна), режисер Ігор Подольчак. Дебютний фільм Ігоря Подольчака, оригінального українського художника – це 99 хвилин скоріше рухомих картинок та сюрреалістичних фотографій, ніж якогось чітко вираженого сюжету. За незначними побутовими подіями відкривається клаустрофобічна ситуація в родині, де хворий син тероризує своїми примхами батька, матір та сестру. Хоча присутність сина є прихованою, його вплив є тотальним. Стрічка є одним з найцікавіших прикладів українського експериментального авторського кіно.

ВХІД ВІЛЬНИЙ.
Будь-ласка, запасіться по можливості карематами, а також зважайте на погоду – так як Кіновечори відбуватимуться під відкритим небом, одягайтеся (по погоді) тепло. На зустріч із глядачами очікуємо авторів фільмів (більше інформації про це — ближче до показів).

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: