втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Криміналісти-консультанти-11. Справа бабака_сценарна заявка

07.09.2019


Cценарій на СМ читайте тут >>>

Час та місце дії: Україна, кінець 2-ого десятиліття 21 століття.

Лоґлайн: Це продовження пародійної Історії про Оперативний Секретний Спецзагін Поліції який розслідує кримінальну справи пов’язані з вивченням поведінки злочинців, агентів з продажу косметики та ряду інших осіб з потенційним тяжінням до вчинення кривавих злочинів.

У складі Спецзагону є семеро оперуповноважених Слідчих-Консультантів з продажу косметики, їхня Секретарка, оперативна вівчарка Бухтар та спеціаліст з виявлення брехні. Крім того у них є Керівник - Начальник відділку Поліції до якого цей Спецзагін відноситься. Частина Слідчих – це колишні торгові агенти розповсюджувачі косметики. Аналітичне мислення який і використовується для розкриття цих кривавих огидних злочинів. Вони інколи їздять по всій країні, постійно виїжджають в різні регіони на розкриття справи. Вони борються зі злочинністю. І їхнє завдання мислити як злочинець та викривати їх. В їхньому розпорядженні є загальний робочий кабінет для слідчих. В цьому кабінету є диван, декілька м’яких крісел і журнальний столик, де цей спец-згін часто збирається і обговорюють різні проблеми (як наприклад в серіалі «Друзі») та борються зі злочинністю. 

Загалом за пародійним стилем цей серіал має бути подібним на фільм «Голий пістолет» або ж його серіальний варіант «Поліцейський загін». Також можливо він за стилем частково схожий на серіал «Бруклін 9-9».

У цій серії використано пародії на фільми: совєтський серіал «Місце зустрічі змінити не можна» (частково використано частину сюжету), 1979 рік, режисер Станіслав Говорухін. Частково використано пародію на американський фільм «50 перших поцілунків» («50 First dates») 2004-ого року, режисера Пітера Сігала. Совєтський фільм «Десять негренят» 1987-ого року, режисера Станіслава Говорухіна. 

Хронометраж: 100 хвилин (по кількості сторінок).

Цільова авдиторія: від 21 до 65 років. Чоловіки і жінки.

Стадія готовності проекту: є готовий сценарій.

ГОЛОВНІ ГЕРОЇ: СПЕЦЗАГІН ПОЛІЦІЇ

Оксана Володимирівна Баришевська (25-35 років). Капітан (потім підвищується до Майора) Поліції, Старший оперуповноважений слідчий, начальниця спецзагону оперативних слідчих. Коротка стрижка, темне волосся. В основному одягається в сині джинси, білу футболку під джинсовою або якоюсь іншою курткою. Під куркою часто є оперативна кобура. На ногах кросівки. Деколи одягнута в діловий жіночий костюм.

По характеру Оксана приколістка. Часто депресивна. Незадоволена життям та всяке подібне. В одній із серій відомо що строкову військову службу вона проходила в учбовому центрі «Десна». Таємно і безуспішно мріє про знищення всього людства. Або хоча б його частини. Має підозрілі непідтверджені нахили до лесбіянства. Часто розмірковує дедуктивно, по філософському – відповідно у пародійному вигляді. Деколи марить уві сні, вертиться в ліжку, крутить головою. Підозрює про існування Світової Змови, таємних навколо-масонських організацій та такого подібного. Досить сувора з підлеглими оперативниками. Але відхідлива. Можливо служила у якійсь гарячій точці (наприклад у Східній Молдові, Донецькій або Луганській області) де і отримала контузію. Через що її часто заклинює, але швидко миттєво відходить. Інколи завзято згадує якусь подію, і раптом переходить на іншу тему – відповідно у пародійному вигляді. Хоча можливо вона просто приколюється. Вміє і любить грати на гітарі. Або ж думає що вміє. Досвідчений оперативник.

Ольга Миколаївна Хрустенко (25-35 років). Капітан Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих, замісник Оксани, найкраща подруга Оксани. Вони разом вчилися в одній школі, в одній ще міліцейській академії. Можливо разом служили у гарячій точці. Скоріше за все одружена, має 2-3-ьох дітей. Має світле, або каштанове, або руде волосся середньої довжини. Одягається в жіночий діловий костюм, плаття, або якийсь інший жіночий одяг. Одягає оперативну кобуру.

По характеру спокійна. Часто також приколюється. Терпить вибрики Оксани, оскільки вони подруги. Якщо Оксана часто не серйозна, то Ольга є її совістю і змушує Оксану дотримуватися закону. Оксана і Ольга часто грають у поганого і доброго поліцейського відповідно. Деколи на оборот. Відповідальна. Досвідчений оперативник.

Слідчий Андрій Мефістофель (25-40 років). В одній із серій стає відомо що по батькові він – Вікторович. Капітан Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Досвідчений оперативник. По характеру спокійний. Умовно серйозний. Також часто приколюється.

Слідчий Анатолій Зільберман (25-40 років). Старший Лейтенант Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Не дуже досвідчений оперативник. По характеру не дуже спокійний. Часто не серйозний. Рахується умовним невдахою. Андрій і Анатолій, як і Оксана та Ольга, часто грають у поганого і доброго поліцейського.

Слідчий (20-30 років). Старший Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Порівняно молодий оперативник. По характеру спокійний. Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Таксист») відомо що його звати Михайло (Майкл). Він, та наступні два Слідчі часто є просто додатковими персонажами.

Другий Слідчий (20-30 років). Старший Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Порівняно молодий оперативник.

Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Недоторкані») відомо що його звати Василь. По характеру спокійний.

Третій Слідчий (25 років). Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Наймолодший оперативник у спецзагоні. Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Випадок в руссскому кварталі») відомо що його звати Карл.

Можливо хтось один (або двоє) із цих останніх трьох слідчих – жіночий персонаж.

Секретарка Спецзагону (20-30 років). Звуть Наталія. Можливо білявка. Можливо гламурно і стильно вдягається. Можливо для звітності має звання рядового Поліцейського, або з сержантського складу.

Доктор Літроман (30-40 років). Працює у відділку на посаді експерта з брехні. Є підозра що він мало розбирається у брехології. Ходить в сірому костюмі з краваткою. Літроман дещо нагадує Доктора Лайтмана з серіалу «Теорія Брехні».

Інші дрібніші персонажі зі спецзагону і Поліцейського Відділку загалом: Поліцейські, Експерти-криміналісти криміналістичної лабораторії. Всі зазвичай додаткові персонажі відповідно до ситуації.

Начальник Відділку (40-50 років). Можливо має сивувате волосся. Можливо має певну надмірну вагу. Можливо склерозний. Можливо, як  і Оксана, служив у гарячій точці де і отримав певну контузію. Хоча можливо він просто приколюється – відповідно у пародійному вигляді. В основному одягнений в Поліцейський мундир. Звичайно досвідчений оперативник. Можливо це жіночий персонаж.

Вівчарка Бухтар. Собака. Гламурна оперативна вівчарка Спецзагону. Рудувато-мілірованого кольору. У вусі є стильна сережка. Можливо має схильність до алкоголю.

Інші персонажі:

Генерал Шишка (50-60 років). В фільмі з’являється не відразу. Звихнутий колишній психований прикантужений військовик. Часто, або завжди, ходить у воєнному або воєнізованому одязі. Цинічно спокійний. Злий геній. В цивільному житті – цинічний жадний олігарх якому всього мало і який утримує авторитарну злочинну олігархічну мережу, і мережу ресторанів швидкого харчування. Займається нелегальними злочинними справами. Генерал Шишка збирає гроші зі всіх своїх афер, для того щоб створити саму найбільшу нечувану найграндіознішу всесвітню змову у Світі.

Саме Шишка є заклятим ворогом Спецзагону Поліції та Ольги і Оксани зокрема.                        

Члени Комісії з перевірки професійної придатності. (35-50 років). Троє людей. Одна жінка в стильних окулярах і в стильному діловому жіночому костюмі. Один чоловік в окулярах.

Працівник зоопарку № 2. (41 рік). Підозрюваний (У Львові 1975-ого року - 25 років) - Едуард Зінштейн.

Начальник Поліції Харкова.

Радник МВС (Антуан Германщенко).

Мирослава Симчук (32 роки) – Львівська Слідча.

Двійник Кіркорова. Схожий на бомжа (через це не можна визначити скільки йому приблизно років – 20-50), одягнений у псевдо гламурний сріблястий гейський прикид який схожий (стилізований) на старий одяг руссского купця. У нього ісконна руссска борода. Співаючи він примітивно пританцьовує викручуючись як педик.

Гість № 1. Футбольний Суддя Дуборіз. (50 років).

Гість № 2. Колишній Суддя Онуфрієнко. (50 років).

Гість № 3. Колишній Депутат Мельничук. (55 років).

Гість № 4. Колишній Міліціонер Полюхович. (45 років).

Гість № 5. Колишній Дід Мороз Філінберг. (65 років).

Гість № 6. Ефектна жіночка Альбіна Мокрухіна. (45 років).

Метрдотель. Управляючий готелем, Гектор Мендельштейн. (35 років).

Покоївка. Наталія Ковальчук. (35 років).

Інші дрібніші персонажі: 

Працівник зоопарку.

Чиновник МВС № 1.

Чиновник МВС № 2.

Чиновник МВС № 3.

Представник Адміністрації Президента.

Музикантка (Працівниця Кафе).

Жінка у відділку. Постраждала.

Дід-Бандурник. Дід Василь.   

Журналіст.

Журналіст № 2.

Солдати Національної гвардії. 5 чоловік.

Львівський Кореспондент.

Натовп журналістів. (чоловік 10)

Працівник Метеорологічної Станції.

Охорона КОРД в балаклавах. (чоловік 5).

Чоловіки (Злочинці). Двоє чоловік.

Львівський Слідчий. (30 років)

Львівська поліцейська. Зоя.

Львівський Поліцейський.

Руссскі люди. (5 людей).

Місцеві жителі Харкова (3 чоловіки). 

Дядечко Андропулос. (55 років).

Лікар-акушер.

Жінка-породілля. Мама Метрдотеля Гектора Мендельштейна.

Батько Новонародженого. Батько Метрдотеля Гектора Мендельштейна.

Бійці греко-римської боротьби. 2 чоловіки.

Журі. (троє людей які обирають учасників).

Голова Парламенту.

Депутати. (невизначена кількість).

Доставщик піци (Фелікс). 30 років.

Сергій Сіренко. (30-35 років).

Микола Куменко. (30 років).

Максим Бедман. (30 років).

Катерина. (24 роки).

Марія Мосійчук. (24 роки).

Хулігани. 3 чоловіки.

Спецпризначенці. 15 чоловік.

Водій.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція).

В місті Харків стається вбивство. Вбили Харківського бабака-віщуна який кожної зими на телеекранах передвіщає якою буде весна – ранньою, чи пізньою. Оскільки це може викликати великий резонанс у суспільстві (люди не можуть існувати без прогнозів) керівництво держави по серйозному береться за розкриття цієї справи. Поки розслідується справа, і шукається новий бабак-віщун, обов’язки харківського бабака-віщуна виконує Львівський бабак-віщун. Пошук вбивці доручають спец-загону криміналістів-консультантів на чолі з Майором Оксаною Баришевською. Група цих криміналістів вилітає у Харків для розслідування. Для контролювання розслідування призначають радника МВС. Слідчі виясняють що можливий підозрюваний втік (або просто переїхав) у інше місто.

Акт 2 (Розвиток).                  

Група цих криміналістів вилітає до цього Міста. Там вони знаходять того підозрюваного. Тим часом у Харкові стаються заворушення через занадто повільний пошук вбивці бабака. І викрадають вже Львівського бабака-віщуна який зараз знаходиться в Харкові. У Львові через це також стаються заворушення. Країна тимчасово поринула у спеціально кимось спланований хаос і дестабілізацію. Але заворушення вдається припинити і стабілізувати ситуацію. За свідченнями підозрюваного той хто його найняв, і власне стоїть за всім, цим переховується на одному острові в Чорному морі. Ольга і Оксана їдуть на цей Острів в пошуках цього Злочинця. Виявляється що на Острові є тільки одна будівля (готель). В яку крім Ольги і Оксани, заманили ще вісьмох людей включно з обслуговуючим персоналом (2 людини). Так склалося що Гості та персонал острова і готелю втратили будь-який зв'язок з материком. Вони не можуть ні відпливти звідси, ні подзвонити по допомогу. Поступово всіх присутніх на Острові починають по одному загадково вбивати.

Акт 3 (Розв’язок).

Ольга і Оксана звичайно знаходять вбивцю, який також причетний до вбивства бабака, викрадення другого бабака, і створення цим хаосу та дестабілізації політичної ситуації в країні.

 

Коментарі