втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



Вероніко, якщо будете доробляти, подумайте над початком історії. Можливо варто показати головних персонажів у першому епізоді, де має одразу ж вибудуватися тема, ідея – тут вже не так важливо, де і за яких обставин познайомилися герої (про це можна згадати й пізніше) – наразі важливо побачити наближення щемкої розлуки. Варіант першої сцени бачиться таким: ВІН і ВОНА на березі річки(говорять про близьку вже розлуку) за ними стежить закоханий в Улю сільський хлопчина, здалеку наростає посвист випадкової міни - міна розриваються посеред річки... Коротка картинка… Але ж відчуваємо і кохання, і подих війни, і присутність поки що невідомого нам суперника.
Зацікавився Вашим сценарієм тому, що маю в чорновиках і свої дві подібні трагічні історії: війна, окупація, кохання… Ця тема, будемо сподіватися, колись зацікавить продюсерів, тож із добірки новел цілком можливо зробити повнометражний фільм.
Успіху.

Написав Федір Янько, 15:25 12.03.2013

Дуже вдячна за увагу і мудру пораду. Насправді, це один із моїх ранніх сценаріїв. Про те, що характер хлопця не повністю розкритий, я давно здогадувалась. Треба буде взятись і дописати прекрасну батальну сцену, яка б показала запал і необережність героя.

Написав Вероніка Мелкозьорова, 10:34 12.03.2013

Вероніко, попри трагічну розв’язку – творові не вистачає трагічності, відчуття головного винуватця трагедії – війни… Кохання, що спонукало героя до дезертирства – не зовсім переконлива мотивація. Попередньо десь має бути ще якийсь не менш глибинний конфлікт, скажімо, ускладнення обставин, якась неузгодженість головного героя з оточенням (друзями чи вищим військовим командуванням) що породить додатковий поворот у сюжеті, проявить, а то й підсилить характер героя. Цей додатковий епізод має проявити в характері героя його запальність, схильність до самопожертви, що зрештою й запрацює, підготує (читача, глядача) до можливої трагічної розв’язки в кінці твору.
Подумайте над цим гарненько, знайдіть те головне, що має відбуватися, – саме під час війни.

Написав Федір Янько, 03:42 12.03.2013

дуже дякую за такий розгорнутий коментар. Я працюю над упирями. вирішила зробити серіал, бо в історії занадто багато інформації і відгалуджень. Тому, аби не заплутатись, я роблю його повільно. А інформація про мене - то текст з резюме. Там же треба себе рекламувати по максимуму!)

Написав Вероніка Мелкозьорова, 20:02 14.10.2012

Доволі непоганий сценарій, хоча й не на стільки цікавий, як те, що пише про себе автор. Вже прагну ознайомитися з "Українськими упирями". Та поки їх тут немає, слід щось сказати про "Улю". Історія є. Це факт. Але мені бракувало якихось штрижочків, за допомогою яких був би намальован шлях кохання між героїнею, та солдатом. Дуже зараз все миттєво.
Не зовсім природнью виглядають і коротесеньки діалоги, хоча що саме в них не так - не знаю. І стосовно імен. Що Улю звуть Улею глядач дізнається лише ближче до фіналу, а що Женя є Женя, а Ігор є Ігор так і залишаться невідомим. Хоча, може воно й непогано?
Успіхів!

Написав Євген Чвіров, 06:44 06.05.2012