втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фыльму

Коментарі



Завдяки цьрму сценарію подивився фільм "Бедуїн". Рекомендую всім.

Написав Євген Чвіров, 18:18 29.07.2012

Дякую, Євгене, за привітання! Щодо розширення сценарію, то це канєшно можна, але я хотіла написати саме короткометражку, а не кіносагу. Але з маленького завжди можна зробити шото велике, правда?))) Я до речі завжди спочатку пишу оповідання, тоді з нього народжується роман, а вже потім я перероблюю його на п єсу чи кіносценарій. цей текст існував лише у вигляді мініатюри до того, як я його вклала в рамки кіносценарію. І це зовсім не остаточний варіант))) Ще раз дякую за прочитання. Щасти вам!

Написав Наталка Доляк, 18:31 22.06.2012

Дивно. Чомусь гадав, що писав рецензію на цей сценарій.
Зараз вже щось можливо наплутаю. Вважаю, що мене можуть не зрозуміти, але сценарій нагадує мені фільм "Кочегар". Хоча тут зовсім немає єкшену, лише трохи вимальовується дія розуму героїні.
Коротше, сценарій змістовний, послідовний, здається правдивим.
Є сцена в потязі чи ні - для мене не суттєво. Припускаю, вона зайвою не буде. А що мені не сподобалось, та це те, як вдалось оминути гострі кути. Наприклад, елементарне перебування героїні в німецькій родині протягом мінімум 9-ти місяців. Тут могло стільки всього трапитись! Таку комедію замутити, чи трагедію, чи щось інше! Але автор обрав краткість. Що ж, хай буде так. Не по-моєму. Та бачу - людям подобається.
І вітаю з успіхом на "Коронації слова"!

Написав Євген Чвіров, 16:57 22.06.2012

Ой, Ігоре, я аж розпашілася вся від такої рецензії. Щиро вдячна. Я дійсно хотіла аби Катя асоціювалась з Батьківщиною.

Написав Наталка Доляк, 21:45 12.03.2012

Мені все сподобалось. Конфлікт, вплетений у буденність, «приземлений» негероїчний розвиток подій, драматизм, який витікає не зі штучно придуманих обставин, а із наявного стану речей – все робить сценарій новаторським для українського кінематографа.

Як на мене, історія розповідає про материнство, яке реалізовується по-різному у різних куточках Європи. Суто біологічне тут стрічається із соціальним. Головна героїня, самотня українка, мати двох хлопчиків, народжує ще одну дитину у Німеччині, для безплідної німецької родини, яка і замовила цю послугу зі Сходу.

Мені здається, це точна метафора сучасного стану Батьківщини, яка не може впоратися із власним соціальним життям, проте може стати донором для розвинутіших країн. Тема, звісно, не нова, проте так і не осмислена суспільством і державою.

Сценарій добре структурований, точний за вибором локацій. Особливо мені подобається тіснява, у якій перебуває головна героїня Катя. Вона не тільки позначає соціальний статус героїні, яка обмежена фінансово, а ще і її внутрішній стан, момент одвічного напруження, нереалізованості, замкненості та страху.

Написав Ігор Грабович, 15:41 12.03.2012

Усе зайве можна викинути. Можливо якомусь режисеру ця сцена не здалась би зайвою - усе залежить у якому контексті її показати. В іншому ви маєте рацію - саме буденність та повсякденність я й хотіла показати. І насамкінець хочу подякувати, що прочитали текст й не полінувались написати на нього відгук.

Написав Наталка Доляк, 18:56 11.03.2012

Cцена в потязі зайва.
А так все доволі логічно, послідовно, цілеспрямовано та прозаїчно, що весь драматизм ситуації зникає. Й якщо мета була показати саме буденність та повсякденність подібного способу буття та мотивуючих його до розгортання обставин, то вона може вважатися за досягнуту.

Написав Геннадій Коваль, 21:39 05.02.2012