втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

КІНЬ З… АБО КОРОТКА НАЙНОВІША ІСТОРІЯ УКРАЇНИ, ЗАСНОВАНА НА ПОДІЯХ, ЩО ВІДБУЛИСЯ В ХАРКОВІ ТА ПРИЛЕЖНИХ ТЕРИТОРІЯХ

19.12.2022


Сценарій ігрового повнометражного фільму

З моменту встановлення пам'ятника засновникові міста на коні, а не на кобилі, що нібито має символізувати справжню незалежність України, зароджується й нова родина молодих героїв.

Вони завжди поряд. На копанні траншей прикордонної з Росією застави, на знесенні пам'ятника Леніну, під час мітингів на підтримку київського Майдану. Гармонії у сім'ї з надлишком вистачає на все. І ні російський прапор, який проносять їхньою вулицею прихильники Росії, ні мітинги з вороже налаштованими антимайданівцями не можуть затьмарити сімейну ідилію.

Але з появою у героїні одного войовничого зідхайла все різко змінюється. Завдяки інтригам та підробці йому вдається виставити Героя винним у подальших драматичних подіях.

Сім'я розпадається. Герой знаходить втіху на війні, куди вирушає добровольцем. І незрозуміло заради чого він це робить – через любов до своєї країни чи небажання жити.

Останньою краплею стала спроба нової сім'ї Героїні позбавити Героя батьківських прав. Він вирішує викрити фальшування й відкрити своїй колишній дружині очі на те, що сталося.

Героїня негайно рве стосунки зі своїм новим чоловіком-інтриганом і вирішує повернутися до Героя, свого колишнього чоловіка, але відновити стару родину вже неможливо.

Починається війна з Росією, але вже повномасштабна. Схоже, що з тими ж намірами Герой знову вирушає на фронт, але незабаром, після поранення хребета, повертається додому в інвалідному візку. Напевно, так судилося, що герої не можуть жити без кохання одне до одного, яке, мабуть, насправді й не зникало.

Кохання зцілює Героя. Він знову вирушить на війну. Але цього разу, щоб повернутися з перемогою.

Коментарі