втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дебютний повнометражний фільм українського режисера й сценариста Мирослава Слабошпицького (учасник Сценарної Майстерні, як і оператор та продюсер цього фільму Валентин Васянович) «Плем'я» буде представлений в офіційній програмі Pearls («Перлини») 62-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія). Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік», яка займається дистрибуцією стрічки.

Програма Pearls складається з фільмів, які були визнані критиками кращими стрічками року або здобули престижні нагороди на інших міжнародних фестивалях, але ще не демонструвалися в іспанському прокаті.

Всі картини програми Pearls змагаються за приз глядацьких симпатій, переможця визначатиме голосування. Приз глядацьких симпатій складається з двох нагород: перша премія за кращий фільм (50 тис. євро) і друга премія за кращий європейський фільм (20 тис. євро). Нагороду отримує дистриб'ютор картини-переможця в Іспанії.

Український фільм «Плем'я» глядачам Сан-Себастьяна представить режисер Мирослав Слабошпицький.

Фестиваль, який вважається одним з найавторитетніших кінематографічних форумів світу, відбудеться 19-27 вересня.

Нагадаємо, стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також ґран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і ґран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

На українські екрани стрічка вийде 11 вересня.

«Телекритика»

Коментарі