втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Як відомо, 11 травня співробітники російської ФСБ у Сімферополі затримали українського режисера Олега Сенцова, а згодом він був етапований до московської в’язниці Лєфортово. Олега Сенцова, що він є учасником Сценарної Майстерні, та іще трьох українських кримчан абсурдно звинувачують у підготовці терористичного акту в Криму.

**

Щодо дій МЗС України із звільнення кінорежисера Олега Сенцова та інших громадян України

У рамках консульського супроводження справи Олега Сенцова та інших громадян України, затриманих співробітниками ФСБ РФ 11 травня 2014 року у м.Сімферополь (АР Крим), МЗС України невідкладно надіслало до МЗС РФ ноту з вимогою щодо негайного звільнення вказаних громадян України.

Українська сторона вважає підозри щодо нібито їх участі у підготовці терористичного акту абсурдними, безпідставними та юридично необґрунтованими.

Крім того, відповідно до положень Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією, Посольство України в Москві офіційно звернулося із запитами щодо організації невідкладної зустрічі консульської посадової особи Посольства із затриманими громадянами України.

26 травня на звернення української сторони МЗС РФ офіційно повідомило, що О.Сенцов та двоє інших громадян України були затримані у якості підозрюваних у скоєнні злочинів, пов’язаних із терористичною діяльністю.

Сьогодні, 30 травня, Тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський під час окремої зустрічі в МЗС РФ повторно звернувся до російської сторони з вимогою невідкладно надати можливість консульській посадовій особі Посольства України відвідати затриманих громадян у місці їх утримання (Лефортово, м.Москва).

Справа О.Сенцова та інших громадян України, затриманих в АР Крим 11 травня ц.р., перебуває на особливому контролі МЗС та Посольства України в РФ. Дипломати вживають всебічні заходи щодо забезпечення захисту прав та інтересів затриманих українців, у т.ч. у тісній взаємодії з їхніми адвокатами.

**

Також пропонуємо переглянути два сюжети московського незалежного телеканалу «Дождь», у яких ідеться про «справу Сенцова»…

Сюжет «Как украинский режиссер Олег Сенцов неожиданно для самого себя стал членом «Правого сектора» дивіться тут >>>

Cюжет «Отдайте нам Сенцова, оставьте себе Михалкова». Киносообщество Украины надеется на помощь Порошенко в деле режиссера Олега Сенцова» дивіться тут >>>

Коментарі