втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

11 квітня відбудеться прем’єрний показ збірки українського короткометражного кіно УКРАЇНСЬКА НОВА ХВИЛЯ: Красиві двадцятилітні. Це вже шостий альманах, який Довженко-Центр щороку випускає у національний прокат.  

КРАСИВІ ДВАДЦЯТИЛІТНІ – це 5 яскравих українських короткометражних стрічок, відзначених нагородами міжнародних фестивалів у 2018 році. Усі автори – молоді амбітні режисер(к)и, які задають нові тренди в українському сучасному кіно та змінюють його сприйняття у світі. До альманаху увійшли топові стрічки ключових жанрів – комедії, трагікомедії, драми, анімації, документального кіно, які об’єднав мотив персональних дилем «маленької людини». Як і в однойменному культовому романі польського письменника Марека Гласка, Красиві двадцятилітні «Української нової хвилі» опиняються у вихорі буремних часів, які стають тлом для прийняття складних рішень та відповідальності у невідворотному процесі дорослішання.

«Штангіст» (2018, спортивна драма), режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук

«Mia Donna» (2018, короткометражний, ігровий, трагікомедія), режисер Павло Остріков

«В радості і тільки в радості», (2018, ігровий, драма), режисерка Марина Рощина

«Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами» (2018, анімаційний фільм), режисерка Дана Кавелина

«Діорама» (2018, документальний), режисерка Зоя Лактіонова.

**

ПРЕМ’ЄРА

11 квітня

Початок  о  19:00

Кінотеатр “Жовтень”

Вул. Костянтинівська, 26

Квитки за лінком: https://bit.ly/2IeB8SK 

Акредитація для преси: [email protected]

**

КІНОПРОКАТ

З 11 квітня стартують покази у столичних кінотеатрах “Київ” та “Жовтень"

25 квітня фільми можна буде переглянути у мережах “Кінопалац” (Львів, Чернівці) та “Планета кіно” (Київ, Харків, Одеса, Львів).

FB-подія www.facebook.com/events/371840303656935/

**

«Українська Нова Хвиля» – проект Довженко-Центру, спрямований на підтримку і промоцію українських молодих режисерів. Проект, що був започаткований у 2012-му, щороку презентує у всеукраїнському прокаті вибрані короткометражні фільми, які пройшли селекцію та були відзначені на українських та міжнародних кінофестивалях. 

Фільми, які будуть представлені в рамках УКРАЇНСЬКА НОВА ХВИЛЯ. Красиві двадцятилітні:

«Штангіст» (спортивна драма, 30 хв.) режисер Дмитро СУХОЛИТКИЙ-СОБЧУК

Перемога в національному конкурсі на Міжнародному фестивалі «Молодість», 2018

GRAND PRIX, ZubrOFFka - International Short Film Festival, Bialystok, Poland, 2018

GRAND PRIX, Premiers Plans - Angers Film Festival, France, 2019

I PRIZE in International Competition EASTWARD WINDOW, ZubrOFFka - ISFF, Bialystok, Poland, 2018

На перший погляд, фільм – це спортивна драма, однак він виходить за межі жанрових канонів. Фізична й емоційна напруга головного героя передана через складну драматургічну структуру фільму і його вишукане візуальне рішення, створене відомим польським оператором Міхалом Рител-Пшеломицем.

 **

«MIA Donna» (короткометражний, ігровий, трагікомедія, 16 хв.), режисер Павло ОСТРІКОВ

Приз глядацьких симпатій на Lviv International Short Film Festival Wiz-Art 2018, Україна

PÖFF Shorts «Темні ночі» 2018, Естоніяномінація

Фантастична історія з буденного життя 46-річної Оксани, яке змінюється, коли її чоловік Толік перетворюється на семирічного хлопчика. Лікарі безсилі, і ніхто не може повернути його назад. Оксана чіпляється за старе життя, проте проблема виявилась серйознішою, ніж їй здавалось.

  **

«В радості і тільки в радості», (ігровий, драма 27 хв), режисерка Марина РОЩИНА 

Перемога в національному конкурсі Одеського міжнародного кінофестивалю, 2018

Історія про материнство та виклики, які постають перед жінкою. Молода одинока матір закохується в хлопця, але не наважується розповісти, що у неї є син. Стосунки стрімко розвиваються, і зізнатися стає все важче. Перед нею постає вибір між особистим життям і відповідальністю перед дитиною.

 **

 «Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами» (анімаційний фільм, 15 хв). Режисерка Дана КАВЕЛІНА

Особлива відзнака на Міжнародному Одеському кінофестивалі, 2018

Перемога  в національному конкурсі Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів «Крок», 2018

Анімаційний світ Дани Кавеліної наповнений сюрреалістичними образами, що підіймають гостросоціальну проблематику. Авторка не намагається втекти в світ фантазій, а навпаки – з допомогою виражальних засобів анімації виявляє і підкреслює проблеми людей під час війни.

 **

«Діорама», (документальний, 8 хв),  режисерка Зоя ЛАКТІОНОВА 

Перемога на Фестивалі кіно та урбаністики «86», 2018

Життя тече своєю буденною реальністю, але раптом щось невловиме змінює його хід. Все, що залишається — це занурюватись у спогади, в яких все зберігається недоторканно, наче в музеї.  Маріуполь – курортне місто. Море – радість купання та відпочинок. Та раптом, в цю картину, яка була незмінною багато років, втручається війна.

 ______________________________________________________

Довженко-Центр (Національний центр Олександра Довженка) – найбільший український кіноархів, що зберігає понад 5000 найменувань ігрових, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів. Є єдиним членом Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF) в Україні. Здійснює реставрацію, збереження національних фільмів, особистих архівів кіномитців, музейних фондів, наукові дослідження в галузі кінематографії, дистрибуцію та промоцію українського кіно. Має власне видавництво. На базі Центру також працює перформативна платформа "Сцена 6", музична лабораторія "Кора", хореографічний майданчик "Ruban Production ITP", книгарня "Довженко. книги.кава.кіно" та кафе "ЕТЕР".

м. Київ, вул. Васильківська, 1

www.dovzhenkocentre.org

www.facebook.com/dovzhenko.centre/ 

https://www.instagram.com/dovzhenko_center/

 https://t.me/dovzhenko_centre

Коментарі