втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Переможець національного конкурсу Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість” 2018 року режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук розпочав роботу над дебютним ігровим фільмом.  

Проект дебютного повнометражного ігрового фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука став переможцем першого конкурсу Українського культурного фонду в секції “Індивідуальні проекти” та отримав грант у розмірі 498 510,00 грн. на проведення етапу предпродакшену кінокартини. В межах отриманого гранту планується проведення кастингу акторів, пошуку локацій для знімання фільму та створення презентаційного анімованого тизера проекту. 

Проведення цих робіт дозволить підготувати проект для презентації на міжнародних ринках та кінофорумах, а також залучити інвестиції для безпосереднього виробництва стрічки.

Нагадаємо, що ще на стадії девелопменту проект фільму вже встиг заявити про себе як на національному так і на світовому рівнях.

Сценарій картини став першим проектом з України, який було відібрано до участі у двох впливових міжнародних програмах по розвитку сценаріїв Torino FilmLab (Script & Pitch) 2016 та MIDPOINT Intensive 2017. А участь у проекті вже засвідчили продюсери із Франції та Данії.

Окрім того, проект картини ще до старту фільмування зацікавив міжнародну компанію, що є світовим дистриб’ютором картин із Франції. Така увага засвідчує високу якість проекту й високий глядацький потенціал майбутньої кінострічки.

Ігровий фільм “Памфір” – це історія про чоловіка, який хоче бути хорошим сім’янином, але доля дає йому випробування, де він звертає із чесного шляху заради своєї родини.

Режисер проекту – Дмитро Сухолиткий-Собчук, випускник КНУТКІТ ім. Івана Карпенка-Карого, переможець конкурсу “Коронація Слова’ 2011” у номінації «Найкращий сценарій», учасник Berlinale Talent Campus 2013, член Національної спілки кінематографістів України та Української кіноакадемії, стипендіант програми Республіка Польща GaudePolonia 2015 та 2017 років, учасник TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 та MIDPOINT Intensive 2017, організатор сценарної платформи “Terrarium”, призер нтзки міжнародних кінофестивалів.

Попередній короткометражний фільм режисера “Штангіст”, що створений у копродукції з Польщею, став цьогорічним переможцем Національного конкурсу Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість” та буде представлений в основній конкурсній програмі Варшавського міжнародного кінофестивалю у жовтні 2018 року.

Над виробництвом стрічки «Памфір» працює команда студії ­­­­BOSONFILM на чолі з продюсером Олександрою Костіною.

Реліз фільму заплановано на лютий 2020 року.

Офіційна сторінка Pamfirfilm  

Коментарі