втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 18 на 19 червня о 00:55  в автоській програмі Володимира Войтенка «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» ітиметься про кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 20».

Цей унікальний український кінофест базово пройде вночі з 24 на 25 червня на Арт-причалі в Києві. Але паралельні покази й трансляції відбудуться на майже 70 екранах по всій Україні.

«Відкрита ніч» є форумом кіна короткометражного. Він покликаний відкривати нові творчі імена та знайомити глядача по всій країні з кінопошуком переважно початківців, хоча й не тільки.

Фестиваль має промовистий девіз: «Ми. Для нас. Про себе». Його батько, надхненник, арт-директор – знакова для новітнього українського кінематографа особа, режисер Михайло Іллєнко, автор таких фільмів, як «Фучжоу» і «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»; до речі, саме він очолив минулого квітня новостворену Українську кіноакадемію.

Також прикметно, що фільми з «Відкритої ночі» згодом поїдуть на передову, на Східний фронт. За словами Михайла Іллєнка, підбір стрічок враховуватиме цю «фокус-групу, бо не кожну стрічку можна показувати в бліндажі». І далі: «Фільми не мають бути депресивними. Вони мають нести усмішку та надію. Ми шукаємо героя, навіть якщо це буде дитина».

В Арґументі-Кіно про "Життя Кабачка" та Френсис Макдорменд

Також в «Арґументі-Кіно» йтиметься про Тиждень італійського кіна й подаватиметься розгорнута інформація про кінотеатральні новинки. Зокрема, про швейцарсько-французьку анімацію для родинного перегляду «Життя Кабачка», канадський драматичний трилер «Жорстокі мрії», американську комедію «Безсоромна мандрівка» та американський фантазійний фільм дії «Трансформери: Останній лицар».

Насамкінець – телеесеї про культовий телесеріал Дейвіда Лінча «Твін Пікс», про кінорежисера Боба Фосі та акторку Френсис Макдорменд.

АРҐУМЕНТ-КІНО     

Коментарі