втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 4 на 5 червня о 01:00 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» – про українські покази цьогорічних короткометражних номінантів на премію Американської кіноакадемії.

Всі п’ять фільмів можна переглянути в кінотеатрах одразу на одному сеансі у збірці Oscar Shorts.            

Незважаючи на резонанс і престиж, який випадає стрічкам, номінованим на “Оскара”, навіть тепер далеко не кожна з них потрапляє на екрани українських кінотеатрів. Якщо повнометражні й документальні стрічки зрештою можна відшукати в Інтернеті, то з короткометражними не все так просто. А це, традиційно, перетворює Oscar Shorts на подію ледь не унікальну та обов’язкову для кожного кіношанувальника.

Прикметно також, що цього року серед номінантів на “Оскара” опинився і володар “Золотої пальми” Канського фестивалю 2016 року. Іспанський фільм під назвою “Таймкод” веде про незвичайну любовну історію між охоронцями автостоянки: він працює вночі, вона – вдень, а роман між ними виникає за посередництва камери спостереження.

Ну а володар золотої статуетки – це угорська стрічка “Всі разом”. Заснована на реальному інциденті, вона розповідає про юну учасницю шкільного хору, що не може похвалитися видатним голосом, та викладачку музики, яка вигадує не дуже чесний спосіб досягнення перемоги на співочих змаганнях.

Традиційно у програмі – розгорнута інформація про інші кінотеатральні новинки. Зокрема, про комедійний бойовик «Його собаче діло» з Брюсом Вілісом, жахний фільм майже для всієї родини «Мумія» з Томом Крузом, психологічний трилер Чорний метелик» з Антоніо Бандерасом, а також франко-бельгійську кримінальну комедію «Кілер мимоволі».

В Арґументі-Кіно телеесеї про Ліема Нісона й Джуді Ґарленд

Насамкінець – телеесеї про ірландського актора Ліема Нісона, американських виконавців Джуді Ґарленд, Роберта Інґлунда й Пола Джіаматті, а ще про знамениту голлівудську студію Universal Pictures.

АРҐУМЕНТ-КІНО    

Коментарі