втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дивіться в мережі «Арґумент-Кіно» – 32 випуск 18 сезону – в розмові Володимира Войтенка з режисером Олександром Ткачуком ідеться про його повнометражний  документальний фільм «Спадок нації», сценаристка – Леся Воронюк.

Гасло для картини вибране надзвичайно прикметне – «Вишити, щоб вижити». Адже через вишиванку, а картина про її культурний феномен, прозирає доля цілого народу – і в прадавній природі вишивки, і в історіях сорочок, які злилися з драматичними долями конкретних людей з усіх куточків України.

(У столичному кінотеатрі «Кінопанорама» «Спадок нації» можна подивитися 17 травня о 19,00 і 18 травня о 17.00).

Традиційно у програмі – розгорнута інформація про кінотеатральні новинки. Зокрема, про документальний фільм знаменитого австрійського режисера Ульриха Зайдля «Сафарі», а також про продовження культового космічного фільму жахів режисера Ридлі Скота – «Чужий: Заповіт» та анімаційну стрічку для родинного перегляду «Пташиний ульот».

Насамкінець – телеесеї про найвидатнішу актрису Класичного Голівуду Кетрін Гепберн, про одного з найвпливовіших американських режисерів минулого Френка Капру, а ще про два кіношедеври – фільм Інґмара Берґмана «Сьома печатка» (1957) та стрічку Віма Вендерса «Небо над Берліном» (1987).

АРҐУМЕНТ-КІНО  

Коментарі