втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Анна Купінська 

Анімаційний фільм «Мадагаскар 3»/ Madagaskar 3 перевершив попередні частини за кількістю божевільних пригод, які припали на долю знайомих нам мешканців нью-йоркського зоопарку. Незмінні режисери франшизи Ерік Дарнелл і Том МакҐрат цього разу постаралися створити феєричне й незабутнє видовище, тлом для  якого стали туристичні принади Західної Європи.

Після кількох років "дикого життя" лев Алекс, зебра Марті, бегемотиха Ґлорія, жираф Мелман, а також мавпи, лемури та пінгвіни нарешті вирушають додому. Вони опиняються у Європі, де випадково пристають до циркової трупи.

Єдиний шанс потрапити у Нью-Йорк – це створити нове шоу і виграти запрошення на гастролі до Америки. Проте друзям доводиться бути дуже обережними, бо по їхньому сліду йде працівниця служби контролю за тваринами – божевільна садистка Шанталь ДюБуа.

Третій "Мадагаскар" представив нам  справжню міжнародну команду. Серед героїв з’явився брутальний російський тигр Віталій, італійський морський лев Стефано та дівчинка-леопард Джіа із екзотичним акцентом. Зловісна Шанталь ДюБуа, яка виявилася представницею Монако, водночас нагадувала Марлен Дітріх, Ільзу-Вовчицю СС та агента Сміта з "Матриці". А ще вона вміла зцілювати рани за допомогою пісень Едіт Піаф.

Окрім міжнародної дружби, у "Мадагаскарі 3" знайшлося місце й міжвидовому коханню: король Джуліан нарешті знайшов собі пару, поєднавшись із велетенською бурою ведмедицею Сонею. Та й крім цього, в картині було чимало неймовірного,  особливо фантастичними виглядали виступи цирку в Лондоні та Нью-Йорку. Схоже, що автори фільму надихалися виступами цирку Дю Солей, і намагалися перевершити знаменитих канадців. Стрічка починається яскравим епізодом у Монте-Карло, у якому пародіюються картини про Джеймса Бонда, перший фільм із циклу "Місія Неможлива" та перегони Формули 1. Далі події стрімко розгортаються, кількість ґеґів не зменшується, тож фільм доходить до фіналу, не збавляючи свого шаленого ритму.

Через швидкий темп оповіді, характери персонажів виглядали схематичнішими, аніж у попередніх частинах. Та це тільки пішло на користь картині. Про душевні якості зебри, лева, бегемота і жирафа ми вже все дізналися у другій серії, цілком присвяченій родинним стосункам.

УП. Життя, 08.06.2012


Коментарі