втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Володимир ВойтенкоАК    

Вночі з 24 на 25 листопада о 00:25 на телеканалі «1+1» – програма «Арґумент-кіно» та другий із семи Альманахів українських короткометражних фільмів, створених учасниками СМ Юрієм Ковальовим, Вірою Яковенко, Русланом Батицьким та Ольгою Войтенко.

Власне, чотири короткометражні фільми, створені трьома молодими режисерами, які вже готуються до своїх повнометражних дебютів.

Дві свої стрічки, зафільмовані в рамках двох короткометражних проектів «Мудаки. Арабески» та «Україно, goodbye!» представить, запрошений до студії програми, їх автор Юрій Ковальов.

У його фільмі, драмі «Останній лист», ідеться про те, як один абсолютно чужий лист може перевернути життя щирої маленької людини.

До речі, ця коротка кінокартина брала участь у конкурсній програмі 40 Київського МКФ «Молодість» та отримала приз від оргкомітету іншого столичного кінофесту, «Відкрита ніч», журі якого також визнало гру Родіона Прокопенка найкращою дитячою акторською роботою.

Другою стрічкою Юрія Ковальова, за жанром – комедією, є «Пиріг». Він веде про таємниці провінційного українського містечка, в якому всі знають одне одного на ім’я і живуть, наче одна велика родина. Баба Зіна пече пироги, частує ними місцевих підлітків і їм же продає наркотики. Бабу Зіну «кришує» місцева злочинна еліта, вона ж – міліція...

Також у програмі – розмова з Вірою Яковенко, авторкою фільму «Таксі?!», котрий розгортається навколо комедійно-еротичного сюжету. Ви дізнаєтеся про творчі зацікавлення та схильності молодої режисерки, про майбутні плани, а також про роботу на знімальному майданчику з актором київського Національного академічного драматичного театру імени Івана Франка Петром Панчуком, який на сцені втілив, зокрема, образи Григорія Сковороди, Тараса Шевченка та княза Мишкіна у п’єсі за романом Достоєвського “Ідіот».

  До всього, демонструватиметься п’ятнадцятихвилинна картина «Очерет» іще одного талановитого українського режисера-початківця – Руслана Батицького, інший короткометражний фільм якого під назвою «Уроки української» протягом останнього року мандрує фестивалями й має позитивні відгуки з боку глядачів та критиків.

Прикметно, що «Очерет» фільмувався в історичному селі Витачів, на Київщині, зокрема, на березі Дніпра біля підніжжя гори Витич, на якій, за леґендами, містилися літні резиденції київського князя Кия, а також княгині Ольги. Щоправда, сюжет фільму не історичний, а сучасний і достоту драматичний, якщо не сказати більше... 

Коментарі