втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 9 на 10 квітня о 02:25 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» ітиметься про документальний фільм молодої української режисерки Олени Мошинської «Справа «Рифи», що оповідає про драматичну долю предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого.

Попри всі можливі мирські спокуси, запропоновані сталінським режимом, він не погодився на нищення української церкви і провів 18-річне ув’язнення в таборах ҐУЛАҐу й на засланні.

Стрічка охоплює період із 1945 до 1963 року. Її назва походить від аґентурної кадебістської справи, що нині зберігається в архіві СБУ. У 33 томах докладно задокументовано, як радянська влада розробляла та втілювала в життя план знищення Української греко-католицької церкви та її очільника Йосифа Сліпого.

На екрані розкриваються свідчення учасників та очевидців подій, коментарі істориків з України, Італії та Сполучених Штатів, а ще унікальні кадри кінохроніки, які знімальна група розшукала в українських та закордонних кіноархівах. Окрім Йосифа Сліпого, що постає перед нами не тільки мудрим главою церкви, а й правдивим державцем і дивовижно цілісною та харизматичною людиною, персонажами своєрідного історичного кінодетективу є Папа Іван ХХІІІ, президент США Джон Кенеді, а також тодішній керівник Радянського союзу Микита Хрущов.

Фільм “Справа «Рифи» – для всіх, хто цікавиться історією нашої землі й не тільки – перед глядачем відкриваються незнані й неочікувані сюжети й контексти, тут проявляються герої та антигерої трагічного ХХ століття, у політичному епіцентрі якого перебувала Україна.

Ця стрічка, що не тільки оперує фактами і свідченнями, а й викликає правдивий емоційний відгук, планується до показів та прокату вже цього року.

Також у програмі – розгорнута інформація про кінотеатральні новинки. Зокрема, про неігровий фільм видатного американського режисера Теренса Маліка «Мандрівка часу», над яким той працював 40 років, і в якому йдеться про історію Всесвіту від його народження до згасання. А ще – про іспанську комедійну драму «Королева Іспанії» й про блокбастер «Форсаж 8».


В Арґументі-Кіно телеесей про Омара Шарифа


В Арґументі-Кіно про фільм Теренса Маліка «Мандрівка часу»

Насамкінець – телеесеї про французького актора Жана-Поля Бельмондо, єгипетського актора Омара Шарифа, про класичні фільми «12 розгніваних чоловіків» Сидні Люмета, «Денна красуня» Луїса Бунюеля, «Людина, що вбила Ліберті Веленса» Джона Форда і про кінематографічні чесноти популярного американського серіалу «Дівчата». 

**

«Арґумент-Кіно» продовжує демонструвати соціальну рекламу про культуру перегляду фільмів у кінотеатрах від фесту соцреклами Molodiya Festival – «Хто культурний – тому й кіно». Наразі ролик реж. Олександри Куликової.

АРҐУМЕНТ-КІНО 

Коментарі