втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Відбулась зустріч експертів та членів короткого журі Конкурсу сценаріїв та сценарних ідей «Своє кіно», який реалізується в рамках комплексного комунікаційного проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», повідомили організатори конкурсу.

З боку команди організаторів конкурсу експертам і членам короткого журі була надана інформація щодо PR-підтримки проекту та наведені статистичні дані конкурсу за результатами завершення прийому конкурсних заявок.

До участі у конкурсі було надано 501 твір від 314 авторів. Загальна кількість робіт, що пройшли модерацію, – 412 творів.

Роботи надходили із 75 міст і містечок України, а також зі Сполучених Штатів Америки (Лос-Анджелес), Білорусії (Бобруйськ), Об’єднаних Арабських Еміратів та Італії (Мілан).

Наводячи статистику, організатори конкурсу відзначили, що дві третини заявок (66%) надійшли від осіб без професійної кінематографічної освіти і, відповідно, третина (34%) – від фахівців у галузі кіно.

Найбільш популярною темою поданих робіт стала тема «Майбутнє творять люди». За цією темою надіслали 334 заявки. Це свідчить про те, що питання змін на краще та розуміння, що зміни можна здійснювати власними ініціативами, хвилює українців. За темою «Ініціативи заради майбутнього» надійшло 93 роботи, а за темою «Партнерство заради майбутнього» – 74.

Чоловікі подали 161 заявку (51%), жінки – 142 (45%), ще 11 заявок (4%) надійшли від авторських груп.

Підсумовуючи статистичні дані, члени короткого журі відзначили різноманітність робіт за темами, які були висвітлені у сценаріях та сценарних заявках: від вирішення глобальних питань до проблем благоустрою парків та під’їздів, смішні та й сатиричні історії, драми, казки, притчі, але переважна більшість історій характеризувалися позитивним фіналом, надією та вірою у зміни на краще, демонстрацією можливості вирішення будь-яких проблем.

Наступний крок в реалізації проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!» – це оголошення шорт-листу (100 кращих творів) та робота широкого журі конкурсу, склад якого буде оприлюднено на сайті www.kinoua.org 7 лютого 2017 року.

За офіційною інформацією

Коментарі