втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис cценарію ігрового короткометражного фільму

Саша – сирота років 8, мама і тато якого загинули, пише Дідові Морозу листа з проханням принести снігу, бо дощова погода зовсім не пасує для прийдешнього Нового року. Сніг для малого - це приємні спогади: коли вони з батьками каталися разом на санках.

Через день, у передноворічний вечір, на розтин патологоанатома слідчий поліції привозить труп чоловіка в костюмі Діда Мороза. Слідчий супроводжує подію цинічними жартами, але патологоанатома це не смішить: він поспішає додому в передсвятковий вечір - його чекає голодна собака. Та начальник райвідділу поліції вимагає провести розтин негайно - щоб задовольнити цікавість місцевих журналістів.

В одязі Діда Мороза патологоанатом знаходить список адрес, куди покійний нібито повинен був доставити подарунки. Увагу патологоанатома привертає адреса якогось сироти та його прохання - привезти снігу.

Патологоанатом вирішує закінчити місію мертвого Діда Мороза і привезти подарунки сироті - цукерки. По дорозі він підбирає Снігуроньку, у якої пропали замовлення на корпоративи через те, що її Дід Мороз пішов у запій. Снігуронька вирішує допомогти патологоанатому в добрій справі. Але після прибуття за вказаною адресою виявляється, що Сирота – не дитина, а просто наркоман-рецидивіст з ідентичною кличкою.

Вступивши в конфлікт з Сиротою та одержавши поранення ножем у стегно, патологоанатом “вирубує” рецидивіста. Патологоанатому телефонує слідчий і розповідає, що мертвий Дід Мороз насправді  - наркокур'єр. Патологоанатом здогадується, що сніг, якого чекав Сирота - це наркотики.

У той же час Снігуронька проситься в сусідню квартиру з проханням про допомогу. Двері відкриває Саша - він упевнений, що Дід Мороз прочитав його лист і надіслав замість Снігуроньку. В цей час з квартири Сироти виходить сам поранений в сутичці Дід ​​Мороз. Через хвилину з'являється Сирота з пістолетом.

Він вривається в квартиру Саші, погрожує всіх перестріляти і знову вимагає снігу. Цей жах спостерігають шокована бабуся Саші і сам хлопчик.

Снігуронька кидає в голову Сироти новорічну іграшку. Скориставшись моментом, патологоанатом нападає на наркомана. В результаті сутички Сирота випадає з вікна і гине.

Починає йти сніг. Сніжинки залітають в кімнату Сашка через розбите вікно. Хлопчик просить Снігуроньку і Діда Мороза піти з ним у парк – пограти в сніжки – як це він робив з мамою і татом. Сгіруронька обіцяє прийти до малого, як тільки Дід Мороз підлікує поранення.

Сніг рівним шаром покриває труп Сироти, залітає йому в рот.

Коментарі