втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Головні герої: Ольга Хрустенко, Оксана Баришевська – школярки старшокласниці. Сергій Сіренко, Микола Куменко, Максим Бедман – колишні військові прапорщики. Катерина та Марія Мосійчуки – дві сестри з села. Всі семеро є майже невільними членами експериментальної спецбригади швидкого реагування «Анти-алк» яка входить до складу Служби Безпеки Держави (СБД). Ними керує їхній наставник агент СБД – Алік Толкун. Спец-бригада проходить курс підготовки. Їм дають завдання: знешкодити підпільне кримінальне угрупування яке займається нелегальним самогоноварінням та багатьма іншими злочинами на чолі з відомим злочинцем Арміном Брауншвайкусом. Двох дівчат із спецбригади засилають на підпільний спиртзавод Брауншвайкуса щоб вони розвідали ситуацію. Інші члени спец-бригади та спецпризначенці штурмом беруть цей підпільний завод, знешкоджують терористів, та рятують країну від неякісного алкоголю.      

                  

Короткий виклад основних сюжетних поворотів:

Акт 1. Агенти Служби Безпеки Держави «зустрічають» в міжнародному аеропорту кримінального злочинця Брауншвайкуса. Але йому вдається втекти.

Опис секретної військової бази СБД де готують секретних спецагентів, зокрема, Ольгу Хрустенко, Оксану Баришевську, Сергія Сіренко, Миколу Куменка, Максима Бедмана, Марію та Катерину Мосійчуки.

Членів спец-бригади ознайомлюють з завданням яке їм доведеться виконувати. Завдання: дізнатися місце розташування та пробратися на підпільний спирт-завод відомого кримінального злочинця Арміна Брауншвайкуса і знешкодити завод і злочинця.

Опис підпільного заводу Брауншвайкуса. Опис його кримінальної історії та знайомство з його помічником Геліком Куртесом.

Акт 2. Брауншвайкус та Куртес викрадають відомого хіміка Бодяжка і під погрозами примушують його створити для них формулу алкогольного пійла яке робить з людей рабів. Члени спецбригади, разом з Аліком Толкуном, зустрічаються з Президентом Держави, який таємно ховається в нічному клубі і таємно мріє про кар’єру репера-співака. Президент благословляє спецбригаду на виконання спецзавдання.

В розвідці СБД є інформація що Брауншвайкус збирається викрасти жінку хіміка Бодяжка та його дочку. Жінка хіміка Бодяжка та його дочка дуже схожі на Катерину Мосійчук та Ольгу Хрустенко – відповідно. Тому керівництво СБД вирішило підмінити жінку та дочку на Катерину та Ольгу – щоб Брауншвайкус викрав їх і таким чином вони – дівчата – потрапили б на підпільний завод і якимось чином повідомили б інших спецбригадників про місце розташування заводу. Справжніх жінку і дочку Бодяжка заховали та відправили в одну з мусульманських країн.

Опис школи, в якій навчається дочка хіміка Бодяжка, та її товаришів. Ольгу, яка видає себе за дочку хіміка, за планом, викрадають.

Опис журналістської роботи жінки хіміка Бодяжка яка працює в журналістській сфері. Катерину, яка видає себе за жінку-хіміка, за планом, викрадають.

Поки Ольга та Катерина перебувають у полоні, інші члени спецбригади (Сергій, Максим, Микола, Оксана, Марія та Толкун) відвідують секретну лабораторію СБД де знайомляться з найновішими розробками в сфері шпигунської розвідки яка насправді «зупинилися» і не «пішла» далі шпигунської діяльності СССР 60-70-тих років.

Опис підпільного цеху Брауншвайкуса де в полоні, в клітці, знаходяться Ольга і Катерина. Опис підпільного атракціону і підпільних боксерських поєдинків які організовує Брауншвайкус в цьому ж цеху. Ользі та Катерині влаштовують зустріч з їхнім «батьком» та «чоловіком» Бодяжком.

Проходить психологічна розмова-суперечка, між Брауншвайкусом та Ольгою і Катериною, в якій описується життя, дитинство та психологічна травма Брауншвайкуса пов’язана з його улюбленою собачкою «сибірською таксою», на ім’я Фелікс, яку посадили в ГУЛАГ за антисовєтську діяльність. Також в суперечці описується, Катя Мушкарьова – прийомна дочка сім’ї Брауншвайкусів яку в дитинстві заарештували за сфабрикованими звинуваченнями в антирадянській діяльності. КДБешні кінооператори зняли Катю Мушкарьову на кіноплівку (відеокасету). Відеокасета нібито має містичні властивості вбивати людину яка подивиться її або перепише запис з касети на DVD.

Акт 3. Спец-бригадники, спецпризначенці та майже пів війська держави починають штурм підпільного заводу Брауншвайкуса. Але помилково штурмують і розвалюють підпільно-легальний завод з виробництва тютюнових виробів. Потім виправляються і штурмують потрібний їм об’єкт. Переговори з терористом Брауншвайкусом ніякого результату не дали. Врешті спецбригадники захопили завод і заарештували злочинців. При цьому мало не постраждала Ольга.

Описується мирне життя після того як зло знешкодили. Брауншвайкус і Куртес сидять в тюрмі. Члени спецбригади отримали нагороди від президента та всяка інша кінцева маячня.       

              

В фільмі використані пародії на фільми і серіали:  "Дзвінок", "Мій собака Бінго", "Заряджена зброя", "Бій з тінью", "Я лялька", "Цілком таємно", «Збройний барон». Та інші.

Використано також пародії на: Телебачення, ток-шоу, школу, освіту, Армію, Парламент, Політику, Міліцію, Спецназ, Президента, Владу, Шоу-бізнес, на життя, на все на світі та інше.

Коментарі