втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Кожна культура в світі має свій пантеон богів, але мало хто з людей здогадується, що Зевс, Одін і Перун це один і той самий бог, просто для різних народів він виглядає по різному. Вся справа в масках котрі допомагають богам постійно змінювати свій образ і з’являтись перед людьми, або жерцями в тому образі в котрому вони їх звикли бачити. Народи з’являлись і зникали і велика кількість масок, з часом, виявилась непотрібною бо зникли народи котрі вклонялися цим богам. Це сталося з єгипетськими й шумерськими богами. Ці маски лежать забуті навіть богами в дальній, порожній кімнаті на Олімпі, тай сам Олімп спорожнів - боги дуже рідко з’являються тут - людство подорослішало, стало розумнішим і не потребує такої, як раніше, допомоги. 

21 ст. Боги живуть серед людей. Їм подобається людство котре стало дорослішим і вже не просить їх постійно про допомогу, а самостійно вирішує свої питання. Боги навіть думають, що все людство скоро стане богами, зрештою люди і боги такі схожі. Єдине, що відрізняє богів від людей - безсмертя. Цей дар чи прокляття колись висів тягарем на богах, але зараз, коли час летить на шаленій швидкості, боги не встигають стежити за часом, вони живуть як люди, одним днем. Зевс керує великою корпорацією, але частіше його можна побачити в оточенні прекрасних красунь, Тор носиться по світу на своєму вірному Harley Davidson і заради розваги знищує злочинців, богиня кохання Афродита, використовуючи армію своїх жриць займається шпигунством і інтригами. Бахус займається виготовленням віскі Jack Daniels. Життя легке і веселе, боги легко змінюють свою зовнішність і завдяки цьому продовжують отримувати від людей найголовніше - пожертви. Раніше люди віддавали їжу, одяг чи життя людей, сьогодні ж вони віддають богам свій час. Нічого не віщувало біди допоки боги не дізналися, шо з’явилися ті хто з’явитися не міг - старі, давно забуті боги Єгипту. Хтось за відсутності богів потрапив в сховище на Олімпі викрав ще вчора нікому не потрібні маски.  

Боги починають шукати злочинців і дізнаються, що з Аіду в земний світ вирвалося страшне зло котре мріє помститися за роки страждань і порадотити людство. Злодії несуть війну, хвороби й смерть. Боги намагаються самостійно вирішати проблему, але швидко усвідомлюють, що без допомоги людей вони не здатні здолати сильного і підступного ворога. Правила змінилися і тепер люди і боги мають спільно захистити свій світ від пекельного зла.  

Коментарі



Оригінально і нестандартно. Особливо сподобалося те, що боги такі ж люди як і ми. Ідея цікава і хорошо. З нетерпінням чекаю вашого сценарію, щоб краще познайомитися з усіма тонкощами вашої ідеї.

Написав Марія Лепетан, 07:33 04.10.2015