втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового короткометражного фільму

Жанр: драма, трилер

Іван дізнається від колишньої дружини, що їхня спільна дочка смертельно хвора і терміново потрібні гроші на операцію. Розуміючи, що він, простий роботяга, не зможе у визначений термін дістати такі кошти, Іван вирішує піти на злочин. Діставши зброю, він детально планує пограбування банку, і одночасно бореться зі своєю совістю.

І ось настає цей момент. Під’їжджає інкасаторська машина, Іван стріляє з двох пістолетів, вбиває одного інкасатора, другого… Забравши мішок з грошима, тікає, але його розстрілюють з автоматів.

Іван цілий і неушкоджений стоїть посеред вулиці і дивиться як в банк заносять мішки з грошима. Попередня сцена відбулась в його голові. Але він не може зрушити з місця, в нього трусяться руки і на очі навертаються сльози. Він боїться. Він не може. Шанс втрачено.

Іван в розпачі повертається додому. Пригадує, як обіцяв дружині, що дістане кошти. Проходячи повз будинок місцевого депутата, міркує, що той крав не вагаючись. Такого й грабувати не гріх. Він перестрибує через паркан. Вікна яскраво освітлені. Вибивши скляні двері вривається в будинок. Депутат божиться, що не має готівки. Іван б’є його пістолетом по голові, він знає, що старий корупціонер бреше. Готівка знайшлась! Іван з повним мішком грошей біжить яскраво освітленою стежиною. Йому в спину лунають постріли. Коли вже здається, що небезпека минула, він падає вбитий сліпою кулею.

Ранковий випуск телевізійних новин. Ведуча розповідає про невдалу спробу пограбування депутата N. Висловлюється припущення, що гроші злочинцеві були потрібні для лікування дочки.

Вечірній  випуск телевізійних новин. Ведуча повідомляє, що після ранкового репортажу, завдяки пожертвам небайдужих, вдалось повністю зібрати необхідну суму для лікування Іванової дочки.

Коментарі



Дуже цікава історія. Буде дуже цікаво почитати ваш сценарій. Вдало підібрана назва Жертва. І приємно, що вона не була марною. Задум сценарію цікавий і неординарний.
З повагою, Марія Лепетан

Написав Марія Лепетан, 17:50 02.06.2015