втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Казка Партії (частина перша)

29.09.2014


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Короткий опис. Це історія про змішаний апокаліптичний, депресивний, фентезійний, казковий, фантастичний, футуристичний та історичний Світ. Група Казкових героїв, пізнавши всю жорстокість цього пропащого Суспільства, вирушає на пошуки справедливості, добра та солодкої кривавої помсти.                                    

Короткий виклад основних сюжетних поворотів


Акт 1 (Експозиція). Червона Шапочка, не класична казкова Червона шапочка, а звичайна розбещена дівчина-підліток 16-18 років, вирушає в подорож щоб віднести бабусі пиріжків. Вона змушена йти через Таємничий Чорний Ліс.

Братик дівчинки Оленки з’їдає генномодифікованого шоколадного батончика з шкідливими біодобавками, і перетворюється через це на козлика. Оленка, разом з братом-козликом, іде до Міста (фентезійної казкової Столиці Держави) щоб помститися Мудаковичу - продажному Володарю держави який є одним із власників фабрики де виготовляються ці генномодифіковані шоколадні батончики. Вона також змушена йти через Таємничий Чорний Ліс.

В Таємничому Чорному Лісі Червона Шапочка і Оленка зустрічаються, заводять дружбу, і разом ідуть до Міста. Червона Шапочка також має в Місті деякі плани.

В лісі вони зустрічають подорожуючого Міма. Тепер вони вчотирьох (Казкова група) ідуть до Міста.

В лісі вони попадають до злих Клоунів-варварів, потім до Лісових Жінок-повстанок.

Акт 2 (Розвиток). Потім Казкова група зустрічає Людину-пенсіонера – супергероя який допомагає знедоленим та, в міру свого поважного віку, карає злих антигероїв. У нього з Мудаковичем свої рахунки.

Тепер Казкова Група, вже вп’ятьох, іде до Міста. Потім вони мають справу з Чебурашкою.

Вже в Місті Члени Казкової групи зустрічаються з Івасиком-телесиком. Потім вони зустрічаються з Буратіно, П’єро і Мальвіною (звичайні не дерев’яні м’ясисті друзі), які запрошують Членів Казкової групи пожити у них на квартирі. У Буратіно і Червоної Шапочки виникає якийсь конфлікт. Члени Казкової групи вирушають до Слідчого ізолятора щоб відвідати одного з політв’язнів який там сидить. Потім до Казкової групи приєднується гобіт Фродо. Потім квартиру накриває Поліція, і всіх, крім П’єро та Червоної Шапочки які в той час не були у квартирі, заарештовують в антидержавній діяльності та ведуть у Поліцейський відділок. Там їх допитують.

П’єро та Шапочка, яких не заарештували, вирішують визволити своїх друзів. В цьому їм допомагає колишній цирковий екстрасенс - Спітнілий Гаррі. Вони їх визволяють.         

                           

Акт 3 (Розв’язок). Члени Казкової групи йдуть тепер до лігва Мудаковича щоб знищити зло. Зустрічають в лісі маразматичного Старця прикутого, чи то сам чи то кимось, ланцюгами до платформи на дереві. І питають в нього поради.

Потім зустрічають охоронців лігва Мудаковича які називають себе «ветеранами «вєлікой отєчєствєной войни» та «червоними партизанами». Хоча ці «ветерани-партизани» дуже молоді для цього.

Нарешті Члени Казкової групи добираються до лігва Мудаковича. Знаходять самого Мудаковича і ліквідовують його. Але бажаного ефекту не сталося – зло тільки частково відступило.

Далі є продовження у вигляді Другої і Третьої частини трилогії.     

                               

Використано пародії на фільми: Різноманітні казки та фентезі, «Про сестричку Оленку та її козлика-братика», «Заселений острів», «Володар кілець», «Термінатор», «Матриця», «Пірати Карибського Моря», «Ми з майбутнього-2», «1612: Хроніка смутних часів». Та інші.

Коментарі