втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму за мотивами однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Розгорнута гостросюжетна притча про те, що вимріяної людьми свободи нема, а є тільки вічна, небезпечна і  непереборно-спокуслива дорога до неї.

Остап і Соломія втікають від пана, який тримав їх у фактичному рабстві. Вони хочуть свободи і готові заплатити за неї будь-яку  ціну.

 

Ілюстрація до оповідання Михайла Коцюбинського "Дорогою ціною"
Зображення із сайту Либрусек

Пошук свободи перетворює життя Остапа і Соломії в суцільні випробовування, які змінюють одне одного – каторжна праця в каменоломні, смертельно небезпечна переправа через прикордонну ріку до Румунії, сутичка з кордонними козаками, поранення Остапа, втеча від пожежі  в плавнях, напад  вовка, вимушене проживання в циганському хуторі і  зв'язок з  циганами-конокрадами, розправа селян з ними, арешт  і нова  втеча, на цей раз з-під конвою під час депортації в Україну.

І тільки в самому кінці цього мученицького шляху вони розуміють, що їхні страждання і боротьба й були тією вимріяною свободою. Іншої свободи на світі не існує.

Сценарій «Дорогою ціною» Василя Босовича

Коментарі