втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вторгнення, або Зелена планета

04.01.2012


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії


Короткий опис. В селище на півдні країни сталася, а ще вірніше, постійно була техногенна катастрофа. Для розслідування цієї катастрофи влада відправляє туди двох оперуповноважений слідчих жінок: Ольга і Оксана. В ході розслідування вони мають справу зі шкідливими викидами з закинутих військових ракетних шахт, заготівлею металобрухту, впливом на підсвідомість людини, позаземними цивілізаціями, старими партійними комуністами та інше. При цьому вони попадають у різні кумедні надзвичайні ситуації. Вони повинні знайти винних у всьому цьому.

Акт 1 (Експозиція). Це кінопародія. В одному з міст на півдні сталася техногенна катастрофа. На її розслідування Поліція відправляє двох оперуповноважених слідчих-жінок – Ольгу Хрустенко та Оксану Баришевську. Вони є близькі подруги ще з дитинства.   

Дівчата знайомляться з Штутгартом - мером села Дюшесівка, Валерієм Кальцієм - директором «Клубу мисливців за металобрухтом», заступником Голови колгоспу, самим головою колгоспу – який виявляється головою в прямому значенні – він не має тіла, лише живу голову яка поміщена в бутлі зі спеціальним розчином. Шляхом бюрократичної тяганини на місцевому рівні дівчата отримують дозвіл на вхід в одну з закинутих військових шахт і спускаються туди. В результаті Оксана отримує струс головного мозку.

Акт 2 (Розвиток). Ольгу і Оксану запрошують на місцеве весілля яке відбувається в їдальні місцевого заводу. Під час весільної церемонії в селі відбувається серія загадкових вбивств. На весілля Ольга тимчасово закохується в одного місцевого хлопця. Паралельно з розслідуванням техногенної катастрофи дівчата починають розслідувати вбивства.

Місцевий тракторист Василь Акаем бачить в лісі біля колгоспного поля щось страшне. Після цього, раптово, в селі характери більшості людей змінилися навпаки. Ольга і Оксана допитують Василя Акаема який розповідає їм про Професора Шансонгольтца та його дочку. За допомогою дівчата звертаються до місцевого Відлюдника який живе в закинутому палаці піонерів. Відлюдник радить їм просити допомоги в Першого пілота винищувача, який сидить в тюрмі, в іншому місті, за керування літаком яке спричинило багато жертв на авіа-шоу. По дорозі в аеропорт дівчата заїжджають в місцеву селищну бібліотеку де знайомляться з Бібліотекаркою. На літаку дівчата летять в інше місто де сидить пілот-в’язень. Вони, на деякий час, забирають пілота з тюрми щоб він допоміг впізнати винного.

Акт 3 (Розв’язок). По дорозі назад пілот-в’язень мало не вбиває всіх пасажирів літака на якому вони летять.      

Ольга, Оксана, Василь Акаем та Перший пілот їдуть за порадою до Марії-Стефанії-Матриці - місцевої провидиці. Та нічого конкретного їм не порадила. Потім вони їдуть до «Клубу мисливців за металобрухтом», потім до закинутої військової шахти. Спускаються в шахту. Туди також спускається Відлюдник. В шахті находять цех де Кальцій - Директор «Клубу мисливців за металобрухтом», іншопланетяни та їхні раби займаються злочинною діяльністю - виготовляють неліцензійні компакт-диски, зливають в ґрунт радіоактивне паливо зі старих військових ракет, заготовляють деревину та інше. Дівчата знешкоджують інопланетян за допомогою музики блатного шансона яка тимчасово паралізує прибульців. Бібліотекарка – яка виявляється дочкою Шансонгольтца і до того ж іншопланетянкою – намагається їм зашкодити. Кальцій тікає з цеху шахти. Відлюдник намагається його затримати оскільки у нього з ним свої рахунки. П’ять худорлявих дівчат, які працюють на Відлюдника, знешкоджують Кальція. Поліція заарештовує іншопланетян, Кальція, дочку Шансонгольтца та його онуку, яка також іншопланетянка і причетна до вбивств. Але самого Шансонгольтца не знаходять. Ольга, Оксана, Перший пілот, Василь Акаем та провидиця Марія-Стефанія їдуть в колгоспну контору щоб попрощатися з Головою колгоспу та його Заступником. Там виявляється що Голова Колгоспу – це і є Професор Шансонгольтц. На їх очах Шансонгольтц перетворюється в справжнього прибульця і намагається їх вбити. Але його самого вбивають птеродактилі.

Використано пародії на фільми і серіали: «Мовчання ягнят», «Ілюзія польоту», «Смерть Шпигунам», та інші.

Використано також пародії на телебачення, рекламу, шоу-бізнес, владу, політику, життя, Світ та все на Світі, і багато чого іншого.

Коментарі