втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дуже пропагандивне кіно-2. Ісконний пад'єзд

07.12.2019


Сценарна заявка повнометражного ігрового фільму-пародії

Жанрові ознаки: кінопародія, історичний, політичний/шпигунський

Час та місце дії: Росія, друге десятиліття 21 століття

Хронометраж: Приблизно 80 хвилин (за кількістю сторінок)

Цільова авдиторія: від 16 до 65 років. Чоловіки і жінки

Стадія готовності проєкту: є готовий сценарій

Лоґлайн: Це кінопародія, яка є продовженням сценарію «Дуже пропагандивне кіно». До ісконного руссского міста Чєлябінська відправляють слідчого, який повинен знайти та спіймати чергового президента США, який сцить і сере в руссскіх під’їздах житлових будинків, відбійним молотком робить ями в асфальті руссскіх доріг, розкидає всюди сміття, розмальовує будинки нецензурними словами, не хоче підвищувати руссскім пенсіонерам пенсії, не хоче проводити гарячу воду до житлових багатоповерхових будинків росссіі та інші неканонічні проіскі (підступи) натовців.

Зокрема пародійовано фільми (суміш кінопародій): російський фільм «72 метри», російський фільм «Дзеркальні війни» та інше.      

ГОЛОВНІ ГЕРОЇ

Сірійцев-калибєлєправаславний - 41 рік. Повне ім’я - Альоша Мітрафанавіч Сірійцев-калибєлєправаславний. Або просто Сірійцев. Служив в окупаційних російських військах в Сирії. Через що, політично-пропагандивні мотиви, і змінив своє прізвище. Одягнений у старий пожмаканий костюм зі старою пожмаканою краваткою без смаку. Слідчий ФСБ по особливо-важливим справам. Обличчя Сірійцева дещо заросле щетиною і помітно забухане від постійного вживання алкоголю. Як пілот літака–винищувача мав позивні «Кананічєскій» та «Борт номер один».  

Працівник ЦРП (Центру Руссского Праваславія). Ім’я - Архімантріт Агафій-Мітрафан. 50 років. Одягнений у одяг схожий на рясу руссского попа, має досить довгу, густу, брудну і неохайну бороду – руссскій поп.

Руссскій трансвестит. Один із Зустрічаторів Сірійцева-калибєлєправаславного на залізничному вокзалі Чєлябінська. Одягнений (а) у кокошніку і фафудьї. Потім має інтимні зв’язки з Сірійцевим.    

Інші персонажі

Мешканець мікрорайону № 1 - Ісконна руссска людина. Одягнений в ісконне руссскє одіяніє (сапогі, руссскі штани, рубаха, картуз). Скоріше за все – алкоголік. Бився з Мешканцем мікрорайону № 2. 

Мешканець мікрорайону № 2 - Ісконна руссска людина. Одягнений в ісконне руссскє одіяніє (сапогі, руссскі штани, рубаха, картуз). Скоріше за все – алкоголік. Бився з Мешканцем мікрорайону № 1.

Співробітник ФСБ - 40 років. Одягнутий у костюм з білою сорочкою і краваткою. Говорить хитрим цинічним голосом (тоном). Схожий на цинічного вампіра. При цьому він потворно-карикатурний, цинічно посміхається і злегка шепелявить.         

Президент росссії. (55 років). У нього постійно такий вираз обличчя ніби він всрався, або всирається. Одягнутий у костюм з краваткою. Постійно думає про Україну.

Мічман Агафон. (35 років). Член екіпажу російського підводного човна. Нарваний, постійно кричить навіть коли вважається що він просто розмовляє. Обличчя в нього спите від постійного вживання руссского алкоголю.    

Матрос Афігєлий. (20 років). Член екіпажу російського підводного човна.

Місцевий дільничний поліцейський. З міста Чєлябінська. Один із Зустрічаторів Сірійцева-калибєлєправаславного на залізничному вокзалі. 35 років. Одягнений у брудну російську поліцейську форму. 

Матрьона Вовсєдиркіна – бомжиха-«стриптизерка», 37 років, але має вигляд років під 50. Персонаж із сценарію «Дуже Пропагандивне кіно». Одягнута у без-смаковому відвертому купальнику темного кольору. До купальника приколота «колорадська» стрічка. На голові у неї совєтська військова пілотка часів Другої світової війни, але не зеленого кольору, як совєтська, а кольору військової пілотки нацистської армії Німеччини. А на пілотці відповідно значок із серпом та молотом. І явно помітно що статеві органи Матрьони-«стриптизерки» не побриті (з-за трусиків виглядає велика мохнатка). Сама «стриптизерка» страшна як Баба Йошка з невдалим потворним макіяжем на обличчі. Її голос грубий і хриплий від постійного вживання алкоголю та нестабільного стилю життя. Років 2 назад, в першій частині «Дуже пропагандивного кіно» вона була членом руссскої ГРГ (Гуманітарно-розвідувальної групи) яку керівництво росссії заслало на територію України для створення диверсій і терористичних актів. В тому сценарії вона одягнена у фафудью. На голові кокошнік. На обличчі невдалий потворний макіяж. Сама вона на вигляд страшна як баба-йошка. 

Девід (або Джек) Руссскомірний - (35 років). Персонаж із сценарію «Дуже пропагандивне кіно». Одягнений у блюзнірський одяг з елементами американського прапора. На одязі напис: «Аляскійская Народная Рєспубліка». На голові в нього циліндр з такими самими елементами. Він має борідку «дядечка Сема». І взагалі Девід нібито за задумом російських спецслужб є американцем який ненавидить США і втік звідти, має вигляд «дядечка Сема» з одноіменного агітаційного плакату. Але насправді він звичайний руссскій бомж-алкаш. Член руссскої ГРГ (Гуманітарно-розвідувальної групи) яка складається з 5 ісконних руссскіх людей і яку керівництво росссії засилає на територію України для створення диверсій і терористичних актів. 

Мітрафан Сасулькін. Одягнений у пристойний на вигляд сірий вихідний костюмчик який хоч і не вдало висить на чоловіку. Обличчя Мітрафана чорне – чимось вимазане. Волосся брудне і неохайно скуйовджене. Якийсь час він намагається щось сказати. Але не може бо з якоїсь причини (п’яний) язик заплітається і виходить що він розмовляє на якійсь незрозумілій можливо іноземній мові (білібірда). Потім мова трохи повертається. Грає на балалайці. Його звинувачують у тому що він оскверняє (сере та сцить) під’їзди руссскіх житлових будинків.   

Інші дрібніші персонажі:

Мешканці мікрорайону – 7-9 чоловік. Також їх називають Місцеві жителі, Жителі мікрорайону. Серед них: Мешканець мікрорайону № 1 та Мешканець мікрорайону № 2. Ісконні руссскі люди. Одягнені в ісконне руссскє одіяніє (сапогі, руссскі штани, рубаха, картуз). Серед який є страшнуваті престарілі алкоголіки. Схожі на бомжів.

Виступаючі на концерті на військовій базі в Сирії - (невизначена кількість). Зокрема серед них: дівчата з групи «ТАТУ», Борис Моісеєв, Філіп Кіркоров, Лєанід Агутін, Нікалай Растаргуєв, Алла Пугачьова та інші гей-співаки. Зокрема серед них також є Ведучий концерту, Руссскій бомж.

Російські військові - (невизначена кількість). Глядачі концерту на військові базі в Сирії.

Диспетчера авіа-вишки аеродрому - позивний «Ісконний». Має вигляд руссского бомжа.

Офіцери підводного човна – члени екіпажу російського підводного човна. Три-чотири чоловіки. Серед них Російський морський офіцер № 1.

Працівники служби доставки. П’ять чоловік. У яскравому червоному спецодязі.

Матроси. Члени екіпажу російського підводного човна. 11 чоловік. Серед них Молодий матрос.

Руссскій гей-матросік - руссскій гей-матросік. Член екіпажу російського підводного човна. Одягнений в обталену полосату моряцьку тєльняжку, до якої приколота колорадська чорно-оранжева стрічка, в обталених штанях. На голові псевдо-гламурна безкозирка з блискітками. Обличчя його відповідно невдало намакіяжене як у гомика.

Руссскій гей-матросік № 2 - руссскій гей-матросік. Член екіпажу російського підводного човна. Одягнений в обталену полосату моряцьку тєльняжку, до якої приколота колорадська чорно-оранжева стрічка, в обталених штанях. На голові псевдо-гламурна безкозирка з блискітками. Обличчя його відповідно невдало намакіяжене як у гомика.

Жінка працівника ЦРП-командира. Агастафья, 45 років. Одягнута вона у фафудью і кокошнік. Її обличчя потворно намакіяжене руссскіми румянами.

Чорношкірі афроамериканці. Чоловік 15.

Ісконні руссскі люди (ІРЛ) на авіа-диспетчерській вишці – Троє чоловік. Знаходяться на авіа-диспетчерській вишці. Одягнуті в ісконне руссскє одіяніє (руссскій картуз, сапогі, рубаха, штани, та інше), а на обличчях в них руссскі румяни.

Пасажири купе руссского пасажирського вагона – троє чоловік. В складі: Ісконна руссска людина (ІРЛ), Руссскій поп, Стрьомна  руссска бабулька.

Інші пасажири потяга. Знаходяться на пероні вокзалу, виходять з потяга коли той прибув на вокзал. Невизначна кількість.   

Місцевий руссскій поп. З міста Чєлябінська. 45 років. Один із Зустрічаторів Сірійцева-калибєлєправаславного на залізничному вокзалі.

Бомж, який схожий на терориста Путіна.

Відвідувачі місцевого нічного клубу. Невизначена кількість.

«Ветеран вєлікай атєчєствєннай вайни (ВОВ)». Насправді не є ветераном. Це руссскій брудний бородатий бомж який народився десь у 1960-их роках. Але одягнений він у парадний мундир ветерана обвішаний медалями. До того ж він помітно п’яний, бігає очима по приміщенню, очевидно шукає горілку.

Мітрафан Зайобін. 45 років. Руссско-«православний» фанатик-гей: одягнутий у церковно-рясовидний одяг з гомосексуальним прикидом. Він - Керівник (Старший) руссскої ГРГ (Гуманітарно-розвідувальної групи) яка складається з 5 ісконних руссскіх людей і яку керівництво росссії послало на територію України для створення диверсій і терористичних актів. Він, та вся ГРГ (Гуманітарно-розвідувальна група), відомий з першої частини сценарію «Дуже пропагандивне кіно».

Агастафій Таптигін - (35 років). Таптигін має руссско-бомжацький вигляд (брудна борода, обличчя частково синюшного вигляду). Одягнений у руссскє одіяніє (рубаха, сапогі, брудна шапка-вушанка). Руссскій алкоголік. Він - член руссскої ГРГ (Гуманітарно-розвідувальної групи).

Інокентій Сєрпомолотов-Краснозвьоздний - (40 років). Він - руссско-«православний» фанатик. Так він і одягнений – руссска церковна брудна ряса, довгувате непідстрижене скуйовджене волосся.

Цивільний член екіпажу – член екіпажу російського військового підводного човна.

Ісконні руссскі бомжи. Четверо чоловік. Танцюють в дворі багатоповерхового будинку зі своїм Ручним ведмедем. Один із них катається у човні разом з Сірійцевим та Руссскім трансвеститом. Один із них може бути Брудним руссскім бомжом у якого руссскій журналіст бере інтерв’ю на телебаченні.

Також вони можуть бути Руссскіми бомж-алкашами, у складі трьох людей, які на телебаченні беруть участь у соціальній анти-західній рекламі.  

Працівники супермаркету. Разом п’ятеро чоловік. Працюють в руссскоправославному супермаркеті. Руссскі попи – зокрема одягнені так. Серед них Касири супермаркету – 3 чоловіки.    

Покупці супермаркету – в основному руссскі бомжі-алкаши – троє чоловік.

Руссскі психи. Божевільні місцевого госпіталю псих-лікарні для осквєрньонних українською мовою ісконних руссскіх людей. П'ятнадцять людей. Серед них: руссска баба-психопатка, троє руссскіх психів-музикантів.

Працівник псих-лікарні. Одягнений у брудний білий халат. Сам він лисий і бородатий. Барода брудна у скуйовджена як у психа. Загалом він на вигляд може здатися за психа як і пацієнти цієї психлікарні. Але оскільки у нього є білий халат і він не проявляє явних дієвих ознак психічної хвороби - він працює тут.

Працівники псих-лікарні. Двоє чоловік. Також одягнені у білі халати, і також мають стрьомну зовнішність через яку їх можна переплутати з пацієнтами психлікарні.

Навчальний куратор (Девіда) Руссскомірного. 40 років. Одягнений у камуфляжну форму російського терориста. Має досить густу ісконну руссску бороду.

Українські військові. 4-5 чоловік.

Працівники лабораторії. Двоє чоловік. Працівники секретної лабораторії в руссскій псих-лікарні. Одягнені у білі халати вимазані кров’ю. Так як і Працівники психлікарні також схожі на психів.      

«Доброволець». Доброволець медичного експерименту в секретній лабораторії в руссскій псих-лікарні. Брудний бомж-алкаш.

Прихожани «руссскої православної церкви». Невизначена кількість. Не справжня Російська православна церква, «прихожанами» якої є руссскі підараси, педики та інші подібні. Серед них: декілька двійників співака Кіркоровадекілька двійників співака Пєнкінадекілька двійників співака Пєсковадекілька двійників терориста Кобзонадекілька двійників співака Звєрєвадекілька двійників співака Басковадекілька двійників співака Максима Галкіна.      

Руссскій гей-поп. Одягнений у псевдогламурну рясу. На обличчі невдалий гейський макіяж зі щетиною, через що схожий на бородатого австрійського співака-трансвестита Кончіта Вурст який переміг на Євробаченні 2014 року.

Руссскій журналіст. Розмовляє зі зверхнім «втомленим» московським акцентом. На телебаченні бере інтерв’ю в Брудного руссского бомжа.  

Руссскій охоронець. Охоронець на прохідній «Фабрікі па ізгатавлєнію ісконна кананічєскіх букв». Одягнений у лапті та інше руссскє одіяніє (руссскій картуз, рубаха, руссскі штани) стилізоване під одяг охоронця. Обличчя його потворно намакіяжене як у руссского гомика і як в руссско-совєтськіх фільмах-казках 1930-60 років.

Руссскій охоронець № 2.

Працівники фабрики. Невизначена кількість. В тому числі Начальник зміни. Серед працівників: Бомжі, алкаши, «вчені в білих халатах», у фафудьях, кокошниках, мужичок в куфайці і шапці-вушанці, та інші. Біля кожного «працівника» стоїть стакан і вже почата пляшка горілки. 

Руссскій ансамбль народної творчості. Чоловік 7-8. Грають на різний руссскіх національних інструментах: «ложкі», гуслі, гармошка, балалайка, свістулька, кальосная ліра, свірєль, рожок, варган, жалєйка, кугікли, трєщьоткі, шершеньок, калюкі, рожкі, дудка. Та інші.

Руссскі поліцейські. 5-6 чоловік. Серед них також Черговий поліцейський (Прізвище Водачькін).

Військові. Російські військові. Невизначена кількість. Серед них Військовий командир.

Барак Обама. Президент США. Руйнує дороги росссії, сере та сцить в під’їздах житлових багатоповерхівок росссії.

Помічник Барака Обами.    

Дональд Трамп. Черговий Президент США. Також руйнує дороги росссії, сере та сцить в під’їздах житлових багатоповерхівок росссії.

Працівник пульта. Працівник пульту керування відео-спостереженням в місті Москва. Одягнений в руссскє ісконне одіяніє (сапогі, рубаха, руссскі штани і картуз). Сам він потворно нарум’янений і намакіяжений як традиційний руссскій ісконний персонаж (педик) і як в руссско-совєтськіх фільмах-казках 1930-50 років.

Ісконні руссскі люди (ІРЛ) – в кінці фільму між титрами говорять різні записані відео-послання різним впливовим людям із Західного Світу (особливо тодішньому президенту США Бараку Обамі щоб він зняв санкції з Росії і нарешті підвищив їм пенсії та зарплати (послання до Обами).

Іноді такі люди одягнені в руссскє національне одіяніє (фафудьї, кокошнікі та інше).

Серед них також: Стрьомна ісконна руссска бабулька, руссскій алкаш, руссскій гопник, руссскій гомик, руссскі слюсарі, руссскій поп.   

Найдрібніших персонажів (в епізодах не вказано).

  • Російськомовні персонажі озвучуються українською мовою так, щоб було помітно, що персонаж розмовляє на російській мові.
  • Вони розмовляють з провінційним російським діалектом. Всі (або більшість) російськомовних персонажів, до кінця фільму, так чи інакше розмовляють з подібним діалектом.                   

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція)

Вступна сцена де показано бійку двох руссскіх алкашів. Хтось оскверняє (сере) під’їзд багатоповерхового будинку в росссії в місті Чєлябинську. З цього приводу в Москві відбувається термінова нарада Президента росссії з Працівником ЦРП (Центр Руссского Праваславія)- Архімантріт Агафій-Мітрафан, та Співробітником ФСБ. Російський Слідчий Сірійцев Калибєлєправаславний (Альоша, Сірійцев) зустрічається з Працівником ЦРП та Співробітником ФСБ. На зустрічі він отримує від них завдання пов’язане з розслідуванням справи осквєрніння (хтось постійно сере, сцить, робить інші огидні речі, розмальовує стіни – тобто природній стан російського житлово-комунального господарства) руссскіх під’їздів житлових будинків, зокрема в місті Чєлябинську, та інших неканонічних дій які підривають і оскверняють расссію-матушку та не дають їй піднятися з калєнушек. У злочині підозрюють діючого тоді Президента США Барака Обаму. Під час розмови ці троє людей (Сірійцев, Архімантріт та Співробітник ФСБ) згадують минуле поринаючи у спогади. Сірійцев їде в Чєлябінськ.

Сірійцев поринає у спогади і згадує своє минуле.        

Акт 2 (Розвиток)

В Чєлябинську Сірійцева зустрічають троє Місцевих Зустрічаторів. Серед них зокрема його зустрічає Руссскій трансветит.

Працівник ЦРП поринає у спогади і згадує своє минуле.        

В поліцейському відділку, за участі Сірійцева, проводять нараду з розслідування справи осквернення руссскіх під’їздів. В ході розслідування Сірійцев та його Зустрічатори, які допомагають йому розслідувати цю справу, відвідують місцевий нічний клуб. Там вони зустрічаються з Матрьоною Вовсєдиркіною (відомою з першої частини «Дуже пропагандивне кіно») яка повинна була б якось допомогти їм у справі.

Працівник ЦРП поринає у спогади і згадує своє минуле.

Сірійцев їде до своєї квартири. А Руссскій трансвестит іде разом із ним. Вони обоє знайомляться ближче і починають зустрічатися – бухають всю ніч. Зокрема вони бухають із третім співалкашником (Мітрафаном Сасулькіним) якого знайшли серед місцевих жителів.

Наступного дня (вранці) місцеві жителі спіймали людину яка оскверняла під’їзд. Його відвели до Сірійцева. Спочатку думали що це і є Барак Обама власною персоною. Але виявилося що це не так. Сірійцев та Місцеві їдуть у місцеву психлікарню де вони зустрічаються з її пацієнтом Девідом Руссскомірним (відомим з першої частини «Дуже пропагандивне кіно») який повинен був би якось допомогти їм у справі. Потім Сірійцев відвідує «руссску православну церкву».

Акт 3 (Розв’язок)

Потім Сірійцев вночі виходить на двір зі своєї квартири – покурити. І бачить підозрілого чоловіка який оскверняє житловий під’їзд. Той чоловік почав тікати, а Сірійцев побіг за ним. Підозрілий чоловік тікаючи забігає на місцеву Фабрику. Яку він також осквернив (насрав на прохідній).

Потім втікаючий забіг на дитячий ігровий майданчик де осквернив дитячу «ракету». Врешті Сірійцев спіймав втікаючого чоловіка. І майже відразу власне відпустив. Фактично кінець, але є ще деякі кінцеві кадри де Президент США робить ями на російських автодорогах (псує їх). Та відеокадри звернень російських громадян до Президента США з проханням зняти корисні санкції.

© Віталій Райнюк

2016-2019 роки.          

Коментарі