втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


 Синопсис ігрового короткометражного фільму

Хронометраж: 3 хвилини

Цільова авдиторія: чоловіки й жінки, 18–64 років

Молодий Машиніст метро проїжджає станцію «Театральна» і бачить підлітків, які заносять на руках на сходинки бабусю та її клунки. Він їм сигналить на знак підтримки.

Машиніст повертається додому, вечеряє, перевдягається, бере пакет для сміття і гумові рукавиці. Мати йому докоряє, що то неподобство, чим він займається, бо це справа комунальників, а він її соромить.

Машиніст на вулиці розгортає пакета, вдягає рукавиці і починає збирати сміття. Одночасно він стрімить і розказує про своє незвичайне захоплення і бачення того, хто цим має займатися. За його стрімом в своїй кімнаті спостерігає Хлопець в інвалідному візку.

Машиніст потроху просувається вздовж газону і зустрічається з Дівчиною, яка йде зустрічним напрямком, також з пакетом, і збирає сміття. Дівчина зізнається, що якось побачила стрім і захопилась його ідеєю. Разом вони продовжують прибирати газон.

Біля них зупиняється дороге авто. Водій цікавиться, як довго, на їхню думку, протримається чистота? Машиніст і Дівчина припускають, що принаймні частина з тих, хто бачив їх за роботою, смітити не будуть.

Перехожий кидає на тротуар обгортку від пачки сигарет. Водій розводить в боки руки, показуючи «я ж вам казав». Зверху лунає: «Не смітіть, тут чиста Україна!». Чоловік, який щойно кинув обгортку, задирає голову, бачить дрона і піднімає сміття. Дроном керує Хлопець в інвалідному візку.

Машиніст знайомить Маму з Дівчиною, яка допомагала йому збирати сміття.

Коментарі