втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій на СМ читайте тут >>>

Жанрові ознаки: пригодницький, фентезі
Формат: повний метр (100-110хв)
Час та місце дії: территорії Речі Посполитої, 1608 рік

Лоґлайн
Козак-характерник Семен Кривоокий у пошуках викраденої дочки шляхтича  натрапляє на діяльність магічного культу Древньої  і вступає з ним у смертельне протистояння.

Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму

Француз Леон де Дюпрей дізнається про викрадення своєї нареченої Луїзи. Він вирішує податися у пошуки. Йому допомагатиме в цьому Мирон, слуга пана Шляковського,  батька дівчини.

Семен Кривоокий бере участь у захваті фортеці, де захоплює у полон мурзу Назіра ібн Мехмед Гірея.

Повернувшись на Січ, Кривоокий знайомиться із Леоном і Мироном. Мирон розповідає про те, як пан Шляковський знищив жрицю культа Древньої на Чорному Болоті, і через 20 років культ викрадає в нього дочку. Кривоокий бачить зв’язок культа із полоненим Мурзою, але Назір несподівано зникає.

Кривоокий, Леон і Мирон, і козаки з Січі Северин і Андрій прямують до Чорного млина за інформацією. По дорозі Кривоокий викупає Тараса Червононоса, вправного лучника і ще вправнішого пияку.  Прибувши до розбійницького притону, постоялого двора під назвою Чорний Млин, Кривоокий від Всезнаючого Фінна дізнається про відьму, яку розшукує культ, і яка переховується у лісі біля Кривої Балки. 

Герої прибувають у Криву Балку. Тут їм доводиться вступити у сутичку із зачарованими жінками. Розслідуючи цю справу, герої дізнаються що четверо молодиків кривдять на священному місті травницю, невинну душу. Лісовий дух насилає на жителів тієї місцевості прокляття, перетворюючи жінок у фурій. Северин отримує поранення і вибуває з групи, вирішивши залишитись у селищі

Тут Кривоокий зустрічає відьму Відану  і ії супутника лютововка. Знявши прокляття Кривої Балки, Кривоокий прямує до Чортової гори.

Завчасно наказавши супутникам відправитись у Рогатин, до пана Ходецького, Кривоокий, викриває Назіра, що ховався у личині Мирона, але попадає у полон культу Древньої. Та йому вдається втекти, прихопивши із собою Луізу.

У Рогатині виявляється, що культові потрібна не Луіза , а Діана, перевертень під личиною лютововка, вихованка Відани, яку остання врятувала від страшного ритуалу, який обірвав 20 років назад Пан Шляковький. А Луіза, виявилась жрицею культу, яка, зачарувавши Шляковського, уникнула злого року. Луіза викрадає Діану, вбивши Андрія.

Кривоокий збирає військо. Йде проти війська Назіра. Знищивши Назіра, Кривоокий з товаришами намагаються перешкодити ритуалу.

Жриця викликає демона, який виривається з під контролю. Спільними зусиллями його вдається загнати назад у безодню.  Але Демон захоплює Луїзу за собою.

Коментарі