втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму 

Лоґлайн
В старенькій хаті протікає дах. Батько і син їздять по очерет, щоб полагодити стріху до настання зими.

Синопсис

Батько і син живуть в старенькій хатці. Одного дня в них починає протікати дах. Вони їдуть за очеретом повз єврейський будиночок із цинковим дахом. Батько запевняє сина, що такий нічим не кращий очеретяного. Вони збирають очерет у кілька снопів і повертаються додому, по дорозі дивлячись на цинковий дах.

Батько замінює стару солому на очерет. Після першого талого снігу знову тече стеля.  Батько і син їдуть по очерет. Вони знову дивляться на єврейську хатину. Збирають снопи очерету і повертаються назад. Вони переглядаються поглядами із єврейською жінкою.

Батько знову замінює стару солому на очерет. Дах все протікає. Виявляється частини нового очерету не досить. Батько і син їдуть бричкою повз єврейську хатину і помічають біля машини німецький автомобіль. Коли їдуть назад із очеретом, то єврей із дружиною благально на них дивляться.

Батько знову працює над частиною даху. Через кілька діб він знову тече. Треба багато очерету, щоб все було нормально. Він із сином їде бричкою до водойми і бачить, як єврей, його дружина і дочка кудись ідуть з речами. Їх ведуть поліцаї. Вони минають залишену єврейську хатину. Батько запевняє сина, що вони скоро приїдуть, не можна для них псувати житло. Бричка рушає. Набравши вдосталь снопів, батько і син повертаються до хати. Батько кілька днів працює і повністю міняє стару солому на очерет.

Дах в нормі і не тече. На різдвяні свята впало дуже багато снігу. Через якийсь час очеретяний дах провалюється. Коли сніг розтав, батько і син знову їдуть по очерет, щоб покрити дах, який завішаний старими ковдрами, пальтами і гілками.

Бричка проїжджає повз єврейську хатину, яка була занедбана – вікна побиті, паркан зник, меблі валяються по дворі. Батько і син дивляться на дах і їдуть геть.

Бричка швидко повертається.

Батько і син знімають оцинковані листи і кладуть в бричку.

Коментарі