втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму за однойменним оповіданням Рея Бредбері


Коментарі



Геннадію, дякую за коментарі. Думаю, що цей твір кожна людина сприймає по-своєму, тому важко з чимось погодитися і важко щось заперечити. Наприклад, у мене ніколи не виникало асоціації зі "Сталкером" і Висоцьким. Навпаки, коли я думала, на що міг би бути подібним цей фільм - не змогла знайти аналога. Тому, вважаю, тут варто шукати чогось нового, нової форми кінотвору. Але, беззаперечно, почуття і атмосфера найголовніші тут.

Написав Марина Артеменко, 14:31 09.02.2013

Образ Сесі принципово аморфний, створюючий атмосферу незавершенності, недосказаності. А це, як гарний матеріал проєктивного тесту, спонукає глядача наділяти його своїми світоглядними орієнтирами. Адже ніде не пояснено, що то за сімя така й в чому їх особливість. Може вони насправді живуть у квітах? Хоча останні сторінки наче й спускають їх на землю, та навіть таки оселяють у цілком конкретній місцині штату Ілліноїс. Але однозначних відповідей немає. Можливо саме це основна родзинка твору, що в ньому захоплює. Адже розгадати, що є Сесі, хто вона є, це задача глядача. А передати цю атмосферу ліричності, зачарованості та загадковості задача сценариста, а вже потім й режисера.
Так здається, що задача ця виконана.
Хоча дещо неоднозначно розуміється початковий епізод з сестрою. Адже це беззаперечна трактовка автором цієї речі. Напевно епізод повиннен сказати, що попри всі чарівні та містичні можливості надреальності любов, кохання реальності значно цінніші.
Гра з кольором очей постає як гарна знахідка в переробці цього твору для екранної демонстрації тексту.
Калюжа з собакою з погляду жаби. Не знаю як насправді, а в мене виникла аллюзія до "Сталкера". Може якщо з цим образом пограти в майбутньому фільмі, створити вже не лише текстову, а й образну аллюзію, цитату, то це якось не те що наповнить зміст необхідною атмосферою, а саме поглибить той зміст, ввівши основну тему "Сталкера" в даний фільм. Адже теми беззаперечно пересікаються.
Ну а ще б напевно цікаво весь витвір зазвучав у ракурсі пісні В.Висоцького "Балада про кохання", що його б зробити саундтреком до фінальних титрів.
Адже Сесі то ж все ж таки не дівчина з плоті та крові, а дещо інше.
Хоча може то все лише гра моєї уяви й кіно зовсім не про те...

Написав Геннадій Коваль, 15:50 06.02.2013