втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму за мотивами твору «Маленький Принц» Антуана де Сент-Екзюпері


Коментарі



Так, мабуть трохи змінює.

Написав Євген Чвіров, 13:51 18.09.2012

І ще. Я хотіла донести ідею, що велич людини, не в його титулі (який він сам собі придумав), а в його вчинках, які він здійснює для інших людей. Маленький Принц допомагає в цій історії Королю зрозуміти, що він виявляється і не король зовсім. Що він лише уявляє себе таким. Принц ніби протирає очі Королю, коли витирає його телескоп. Король розуміє що ніхто не збирається виконувати його накази.Що Великим Королем він може бути лише у своєму власному царстві, яке складається з однієї людини... Хіба те, що він розуміє це у фіналі не змінює його?

Написав Юлія Алексеєва, 13:08 18.09.2012

Євгене, дякую за пояснення!:) Я Вас зрозуміла і обов'язково врахую, якщо захочу переробити сценарій!
Що стосується навчання, то я теж не профі, тільки вчуся!) Це одна з моїх перших робіт. Ідеально виходить не все відразу, тому я дуже рада, що є можливість публікувати свої речі на Сценарній Майстерні, щоб люди прочитали, залишили свою думку і поради.:)
Щиро дякую, що залишилися небайдужими до моєї роботи!

Написав Юлія Алексеєва, 12:41 18.09.2012

Розумієте, для сценарія бажано, щоб герой змінювався на краще, вирішував свою особисту проблему. Тут цього немає. В принципі, можно й так, але в такому випадку сценарій виглядає як сценарій до серії серіалу. От і все.
Хоча я ж не профі і на драматурга не вивчався.

Написав Євген Чвіров, 07:47 18.09.2012

Шановні панове, будь ласка, поясніть, що Ви маєте на увазі: вирвано з контексту?
Ось історія у вигляді синопсису. Мандрівник Маленький Принц прилітає на невеличку піщану планету, якою володіє Великий Король. У ході спілкування з’ясовується, що Великий Король вважає Маленького Принца своїм підданим. Він наказує йому полагодити свій телескоп. Маленький Принц цікавиться,чим же править Великий Король, на що той відповідає,що править Всесвітом. Тоді Маленький Принц просить Великого Короля, щоб сонце з’явилося на небі посеред ночі, але цей наказ залишається нездійсненним. Великий Король починає розуміти, що насправді його накази нічого не варті. Маленький Принц перевіряє телескоп і розуміє, що лагодити нічого не потрібно, треба лише протерти скло. Він робить це рукавом своєї одежі і віддає телескоп власнику. Великий Король дуже радіє, тому що він знову може бачити свої «володіння». Маленький Принц збирається продовжити свою подорож і запрошує Великого Короля полетіти разом з ним, але той відмовляється, тому що хоче залишитися «королем» на своїй планеті. Після цього Маленький Принц відлітає, а Великий Король радісно посміхається і дивиться крізь телескоп на космічний корабель, який зникає у небі.

Написав Юлія Алексеєва, 07:26 18.09.2012

Згоден, що сценарій виглядає вирваним з контексту. А от щодо діалогів забагато - з цим не згоден. В такому сценарії без них буде неприродньо.

Написав Євген Чвіров, 06:20 18.09.2012

Й менi видалося, що дiалогiв забагато.
А ще склалося враження вирваностi з контексту. Наче нi початку нi кiнця.
Може з цього вийшло би щось цiкаве на царинi мультиплекацiйнiй, якби тiльки розмови жестами виразити?

Написав Геннадій Коваль, 15:13 17.09.2012

Дуже дякую за коментарі!
Євгене, приємно, що вдалося підняти Ваш настрій!:)
Оксано, я не хотіла робити героїв сучасними, тому що було бажання лише візуалізувати те, що було написано автором. Дуже хотілося зберегти ідею цього невеликого уривку з Великого Твору геніального майстра Антуана де Сент-Екзюпері! Стосовно діалогів і розвитку подій, я все ж намагалася додати частинку себе. Шкода, якщо це непомітно. Вам теж бажаю успіхів і творчої наснаги!:)

Написав Юлія Алексеєва, 11:59 03.09.2012

Як для сценарію, замало дій. Більше нагадує театральний етюд, тому що вся історія будується на діалогах. Хочеться більше описів, більше дій... А загалом ідея зрозуміла, образи впізнавані, шкода що тільки не авторські. Адже з цими діалоги можна було вигадати зовсім інші обставини і інших героїв, сучасних, своїх, власних... Успіхів!

Написав Оксана Артеменко, 17:12 02.09.2012

Можу сказати відверто - сценарій підняв мій настрій. Легко, зрозуміло, весело. Дякую. Нажаль, дуже давно читав "Маленького Принца", а тому не знаю, що тут є саме від автора Юлії, а що від Антуана? Та вцілому дует зіграв добре.

Написав Євген Чвіров, 09:13 01.09.2012