втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


«У зв'язку із політикою каналу, що припускає демонстрацію самої свіжої крові й кишок у прямому ефірі в повному кольорі, ви станете першими телеглядачами, яким буде продемонстроване самогубство в прямому ефірі», – ці слова вимовила, перш ніж вистрілити у власну потилицю з револьвера 38-го калібру, Кристін Чаббак, телеведуча американського «Каналу 40» у Флориді 15 липня 1974 року.

Коментарі



Дякую, Євгене. Назву шукаємо.

Написав Анастасія Старожицька, 12:40 22.03.2012

Вітаю з втіленням, хоча назву пропоную змінити. Ну який відсоток населення знає, що таке "дедлайн"?!

Написав Євген Чвіров, 12:33 22.03.2012

Згодна з Вами, Ганно. Були й iншi назви на кшталт "Сrime news" або "Перша новина". Зупинилися на "Дедлайнi". Стрiчку наразi екранiзовано.

Написав Анастасія Старожицька, 10:39 22.03.2012

Назва в цілому вдала, але: є вже досить свіжий (2009) фільм з такою назвою, до того ж, вона буде зрозумілою тим, хто знає англійську чи має відношення до ЗМІ

Написав Ганна Керпель, 10:32 22.03.2012

Назва стрiчки - "Deadline".

Написав Анастасія Старожицька, 03:37 22.03.2012

Пане Володимире, дуже-дуже цінне зауваження.

Написав Анастасія Старожицька, 16:37 02.03.2012

Не зайве, гадаю, подумати про назву майбутнього фільму за цим сценарієм)).

Бо нинішня назва все ж несе зайву як для глядача інформацію про фінал: коли з'являється пістолет у руках героя, то не складно здогадатися, чим усе це може скінчитися.

Нехтувати інтригою все ж не варто...

Написав Володимир Войтенко, 14:30 02.03.2012

І Вам дякую, Євгене!
Щодо першого зауваження, так, звичайно, це суто текстове знайомство з героєм. А глядач бачить хлопця, який вже вдруге сіпається від новин із насиллям і шукає спосіб перемикнути чи вимкнути їх.
Щодо інформації про зйомки на камеру. Вона - як і самогубство в прямому ефірі - є реальною і трапилася в Дніпропетровську. Щодо сценарію - "до останнього моменту не знатиме" повинно зрезонувати із втіхою Редактора щодо рейтингового вдео. Не треба цього "до останнього моменту", але словами мені важко пояснити чому саме.
Щодо "можна й зовсім інакше все розгорнути". Це стосується будь-якої стрічки й будь-якого сценарію. Завжди хочеться на інший лад. По-своєму.

Написав Анастасія Старожицька, 00:23 28.02.2012

Сценарій в цілому зачепив. Дійсно актуальний. Та й завжди був би таким. Автору подяка.
Тепер трохи критичних слів. Беремо речення:
"Сергій Черпак, телеведучий головного новинного телеканалу країни," Читаєш, і нема питань. Але що бачить глядач? Навряд чи за одягом та хмурим поглядом відразу впізнається ведучий ТВ. Тут слід допрацювати. Може зразу дати трохи його бесіду з редактором, директором, чи показати кадри з його телепрограмою. Хоча це дрібниця.
Далі не впевнений, що моє бачення сюжету виглядає кращим, та все ж ризикну. Я б не не став ще в сцені розмови героя зі слідчим надавати інформацію про те, як дівчину знімали на камеру. Хай просто зарізали з невідомих причин. І Сергій до останнього моменту не знатиме, що його кохану знімали задля втіхи або дешевої слави.
Можно й зовсім інакше все розгорнути, виписати арку характера Сергія більш красномовніше. Але тоді самогубство не буде виглядати настількі ж переконливим. Воно й зараз не дуже, та цілком припутимо.

Написав Євген Чвіров, 23:59 27.02.2012

Дякую!

Написав Анастасія Старожицька, 20:09 27.02.2012

Ну на рахунок переконливості я якраз й мав на увазі, що показ самогубства якраз би й був отою останньою крапкою, що остаточно відобразила б собою правила відображаємої реальності. Може це й занадто жорстоко, але правдиво. Втім, це беззаперечно право автора, обирати розстанвоку акцентів в драматургії свого твору. Так що питання далеко не принципове.
Успіхів Вам.

Написав Геннадій Коваль, 20:03 27.02.2012

Щиро дякую за теплий відгук! Щодо самогубства в кадрі - а чи не є це грою за тими самими правилами? Невже переконливішим буде показ крові?

Написав Анастасія Старожицька, 18:02 27.02.2012

Цікава історія. Й прописана переконливо. Й надмірно актуальна. Шкода лишень, що самогубство в прямому ефірі, судячи зі сценарію, глядач цієї екранізації не побаче. Було б ще переконливіше.

Написав Геннадій Коваль, 17:43 27.02.2012