втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Літературний сценарій ігрового фільму

Коментарі



Ну тут головне питання: ким був Володимир? адже проста людина не бути гратися з нечистою силою. Тому і назва двозначна НЕЧИСТІ - це стосується не тільки чорта (який в оповіді умовний), а й людей. Текст написаний у довільній формі (що не притамано для кінематографічного сценарію) це зумовлено тим, щоби показати усю динаміку історії (це Ви правильно відмітили) і зацікавити читача. Відповідей на деякі питання немає навмисно, так як це
По початковому задуму це мала бути трилогія (але якось не склалося).
в другому варіанті НЕЧИСТИХ (вже сценарію) будуть відповіді на питання зокрема хто такий ВОЛОДИМИР, також "розкриття" сімейних відносин.
Пара ІГОР-ВІТАЛІК так і залишиться.


кінцівка не буде давати всіх відповідей на питання.
вона буде загадковою, тому що тут не може бути іншої кінцівки, тобто це траплялось і далі буде траплятися, поки щось не змінится.

Написав Валерій Пузік, 10:44 03.03.2012

Історія, беззаперчно, моторошна. Певним чином захоплива. І якщо її відзняти, то вийшов би... ту хочеться написати - гарний хорор, але то у японців хорор. А, тут, наразі, мова могла б йти про суто український кінематографічний стиль у царині жахів.
Але у мене, як споглядача цієї історії, виникає низка запитань, відповідь на які я у творі не отримав.
Власне перше запитання - як пов`язані чортеня та Ігор. Тобто, яким чином нечисть взагалі в село потрапила. Думаю розкрити це важливо, адже це, так би мовити, причина всієї низки подій. Може Ігор ревнував Володимира до Оксани? Й той нечистий - образ невизрівших, молодих ще ревнощів. Але це так - припущення.
Друге питання - за що чортення почало зводити Володимира та всю його родину. Що між ними сталося? Якось пояснення, що нечисть вона і є нечисть, робота в неї така, не переконливо працює. Може Володимир одурити його намагався? Чи може, якщо розвивати припущення про ревнощі, чортення, як образ ревнощів, почало мучити Володимира через те, що він прагнув від Оксани отримувати більше уваги, а Віталік стояв тому на заваді. Якщо так, то варто це було б якось показати.
Й ще, що власне мені незрозуміло, чому Ігор звів Віталіка в потойбіччя. Що між ними було. Якщо точніше - чому тут нечистий робить це через Ігоря. Чому Володимира через Віталіка зводить розкрито добре, а ось пара Ігор-Віталік не розкрита.
Й останнє - у мене виникло відчуття в кінці, що історія рухається по колу. Й завдяки стилю оформлення тексту було цікаво, адже відчувалась динаміка. Але чи досить цього для фільму? Мається на увазі, що для фільмування треба було б якось обдумати суто кінематографічний спосіб передачі тої динаміки.
А підсумовуючи загалом, історія, як на мене, є доволі перспективною й вартою подальшої розробки. Адже з неї може вийти чудовий фільм для поціновувачів даного жанру.

Написав Геннадій Коваль, 22:01 02.03.2012

В творі показане маленьке українське село, де живуть звичайні люди, все починається з випадку про повішання хлопця, до якого причетний чорт, якого навіть бачить не кожен, згодом «жертвами» чорта стають інші мешканці села. ПІзніше стає зрозумілим, чому він уподобав їхнє село, адже один чоловік на ім’я Володимир підгодовував його для своїх корисних цілей, адже вірив, що нечиста сила допоможе йому розбагатіти, але за все доводиться платити, як виявилось не лише своїм життям, але й життями інших людей.

Написав Валерій Пузік, 15:44 02.03.2012