втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Cценарій написано для короткометражного проекту «Україно, goodbye!»

  • Другий варіант сценаарію Марисі Нікітюк, що фігурує під назвою КРАСА
  • Третій варіант сценарію Марисі Нікітюк, що фігурує під назвою ҐАУДІ

Коментарі



Варто би прополоти, скоротити: принаймні, прибрати лінію матері й грошей, що син у неї канючить. Покоротити діалоги, прибрати певну театральність.

Тут є, як на мене, чудові сцени, придумки й принципово важливий мотив – це коли жорстоко б’ють міліціонера. Але, бажано, не биткою, а міліцейським дубчиком ґумовим, який у нього ж забирають, в кайданки його, газом із газового балончика (міліціонери ж, здається, їх носять?) – це принципово.

Сцена з міліціонером на попередньому обговоренні проекту наразилася на критику, мовляв, який ідіот буде міліціонера бити, а також – вони ходять парами. Не згоден: по-перше, бійка – це певний вияв характару героя, вияв люті через еґоцентричне затьмарення; по-друге, ситуативно виправдати, чому міліціонер сам-один не важко, та й напад на нього цим теж дещо вмотивовується.

Влучна сцена – мастурбація на зображення собору Ґауді!

Чудово – п’яні викрики під час бійки: «Чому я не іспанець?!?». Тут контекстуально-іронійно одразу пригадується чудовий пародійний віршик Козьми Пруткова «Желание быть испанцем»:

Тихо над Альямброй,
Дремлет вся натура,
Дремлет замок Памбра.
Спит Эстремадура!

Дайте мне мантилью,
Дайте мне гитару,
Дайте Инезилью,
Кастаньетов пару.

і так далі…

Своєю чергою, далі в сценарії з діалогами потрібна точність, вичистка від зайвого.

Написав Володимир Войтенко, 13:56 13.03.2011