втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Катерина Шевченко



Контакти: [email protected]

Актриса, продюсер, режисер, сценарист.

Народилася у Києві. В дитинстві навчалася у музичній школі, відвідувала театральний гурток та мріяла робити велике кіно. Але у моїх батьків мрії були дещо інакшими: довелося вступити на юридичний факультет і отримати червоний диплом бакалавра права.

Поставивши диплом у рамочку поруч зі збіркою Станіславського, я полетіла вступати до омріяного з раннього дитинства вишу.

У 2010 році закінчила з відзнакою Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, акторський курс при театрі Франка, художній керівник курсу – Богдан Ступка.

Моє навчання акторській майстерності проходило в стінах визначного київського театру – НАДТ ім. Івана Франка, - де саме повітря допомагає творчо розкриватися і наповнюватися мистецтвом. Майже відразу наш курс почав грати вистави на основній сцені театру. Глядачам Києва добре відомі наші найкращі спектаклі – «Чайка» та «Вій-Страшна помста». Мій курс їздив на майстер-класи до Варшави до кінорежисера Кшиштофа Занусі та до Москви у МХАТ. А також на фестивалі: «Апарт» (Санкт-Петербурґ) та «Золотий лев» (Львів). Окрім акторської справи, я займалася організаційною діяльністю зі створення та просуванню вистав.

Також знімалася у студентських роботах, рекламних роликах, працювала ведучою на каналі О-TV.

Паралельно закінчила Школу журналістів-ведучих Укртелерадіопресінституту.

Займаюся дубляжем та озвученням фільмів на українську мову. Дуже хочу озвучити веселий анімаційний персонаж українського фільму.

Маю свою театральну студію, де навчаю акторській майстерності діток.

Зараз поєдную акторську справу і продюсування. Працювала помічником продюсера документальних фільмів, а також самостійно спродюсувала ігровий короткий студентський фільм «Кохання в золотій оправі».

Активно відвідую і працюю на кінофестивалях, які проходять у Києві – «Молодість» та Київський міжнародний кінофестиваль, а також Одеський міжнародний кінофестиваль. Стежу за всіма подіями у світі театру та кіно.

Наразі розвиваюся як продюсер, пишу сценарії, працюю як режисер над документальним фільмом «ДитинсTVо», який досліджує вплив телебачення на сучасних дітей. Також готую театральний проект «Кавові історії».

А далі буде..:)

Мої ролі:

  • Аркадіна –  «Чайка» – реж. В. Козьменко-Делінде – театр ім. І.Франка;
  • Вдова – «Вій-Страшна помста» – реж. В. Козьменко-Делінде – театр ім. І.Франка;
  • Танцюристка – «Весілля Фігаро» – реж. Ю. Одинокий – театр ім.
  • І.Франка;
  • Вєрка – «Божа сльоза» – реж. В. Козьменко-Делінде – театр ім. І.Франка;
  • Ровіньська – «Яма» – реж. В. Козьменко-Делінде – Новий Київський театр
  • Пірат – «Острів скарбів» – реж. Д. Черип’юк – Будинок офіцерів;
  • Орися – «Облога Буші» – реж. Г. Яблонська.

Сценарії та синопсиси