втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Іван Козленко



Контакти: [email protected] 

Культуролог, артменеджер.

Народився в Одесі 1981 року.

2002-го заснував часопис «Квадрат арт-проектів “Нервометр”», націлений на популяризацію сучасної літератури українського Півдня й літературного авангарду 1920-х.

2003-го закінчив філософський факультет Одеського національного університету ім. Мечникова за спеціальністю «філософ, викладач філософії», далі три роки працював за фахом в Одеському художньо-театральному училищі ім. М. Грекова.

Переїхав до Києва у 2006-му.

2010-го Козленко виступив засновником «Німих ночей» (Одеса) – найбільшого в Східній Європі фестивалю німого кіна. Мета фестивалю – популяризація українського кіноавангарду та світового класичного кіномистецтва, введення їх у науковий та культурний обіг за допомогою сучасного музичного перепрочитання. В рамках «Німих ночей» відбулися світові репрем’єри заборонених шедеврів українського німого кіноавангарду та невідомих німих фільмів, створених українськими кінематографістами-емігрантами за кордоном. 

З 2011-го Козленко працює спочатку заступником генерального директора, а потім – директором Національного центру Олександра Довженка. Владні повноваження використав як для структурних змін і капітальних ремонтів у самому Центрі, так і для впровадження низки освітніх і популяризаторських проектів: «Коло Дзиґи» - серія показів українського кіноавангарду в сучасному музичному супроводі, «Українська нова хвиля» – покази та дистрибэ.ція українського дебютного кіна, альтернативна освітня програма «Культурфільм».

Центром випущені DVD- та друковані видання, серед яких збірки «Щаблі демократії: Критична школа української документалістики 1987–1995», «Шевченко 200», «Амосов», «Коло Дзиґи».

Новий гендиректор підготував ретроспективу українського кіноавангарду «Україна: великий експеримент» (2013) на фестивалі німого кіна в Порденоне (Le Giornate del Cinema Muto), спільно з Роттердамським МКФ – повну ретроспективу фільмів Кіри МУРАТОВОЇ (2013), ретроспективні покази фільмів Муратової та Романа БАЛАЯНА на Карловарському фестивалі (2013, 2014, 2015), програму ранньої української анімації “Мультагітпроп” для фестивалю Fest Anca (Жиліна, Словаччина, 2014), ретроспективу «Одеса у вогні: окупація/визволення» для Одеського МКФ (2015).

У 2017-му вийшов друком дебютний роман Івана Козленка «Танжер», відібраний у короткий список національної книжкової премії «Книга року ВВС».