втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 28 на 29 грудня о 01:55 на телеканалі «1+1»  – програма «Арґумент-Кіно» й дебютний ігровий повнометражний фільм учасника Сценарної Майстерні українського сценариста й режисера Дмитра Мойсеєва «Такі красиві люди»; також – розмова у студії з автором фільму.

Закінчення цьогорічних українських сеансів у програмі «Арґумент-кіно» позначене демонстрацією ігрового повнометражного дебюту Дмитра Мойсеєва, режисера і сценариста, – фільмом «Такі красиві люди».

Це історія п’яти людей, котрі втекли від цивілізації й живуть на березі моря. Вони рибалять, влаштовують домашні вистави, читають японську літературу. Утім, є дещо, чого бракує цій ідилії...

Дмитро Мойсеєв, що він зняв історію про самотню жінку-рибалку в пошуках кохання, родом із Херсона. Тож рибальські мотиви у його творчості, будемо вважати, цілком невипадкові.

Цікаво інше – перед тим, як повністю віддатися кінематографу, він закінчив механіко-математичний факультет Київського університету. Тож про те, чи малює-викреслює Дмитро математичні схеми та графіки своїх фільмів, приступаючи до втілення мистецьких ідей, як для того, скажімо, використовує свою математичну освіту Сергій Лозниця, автор резонансних стрічок «Щастя моє» і «Майдан», можна буде дізнатися з програми, до студії якої Дмитро Мойсеєв запрошений.

Запис розмови відбувся наприкінці листопада, щойно Дмитро повернувся зі Львова, де – як і в низці інших великих українських міст – разом з однодумцями організовував кінотеатральний прокат «Таких красивих людей». Нашим режисерам часом доводиться перейматися й цим – зрештою, відповідати за долю фільму від його задуму до показу в кінотеатрах. Про означену проблему – також у студійному спілкуванні з Дмитром Мойсеєвим.

Дмитро Мойсеєв

Загалом бо розмова точитиметься про філософію та естетику його фільму, що знімався на українському півдні (Арбатська стрілка та Феодосія), на українському заході (Івано-Франківськ) та на київській кіностудії ім. Олександра Довженка, а ще – про новостворену кінокомпанію «Їжак-Фільм».

Після чого – «Такі красиві люди». Сказати б, у часи жорсткої життєвої та мистецької естетики сьогодення – по-своєму виклична, часом майже елегійна, драма про красивих людей у пошуках щастя.

Дмитро Мойсеєв: «Одна з ідей фільму та, що легше стати щасливим у світі, де нема прагнення до статусу й не діють закони виживання сучасного соціуму. Чому мої герої є красивими людьми? Бо вони сповнені добра й любови. Адже наше життя – це те, на що ми витрачаємо свій час».

Коментарі



Так, дякую, Олеже. Не знав, що вже є. Але ж цікаво буде й послухати, як автору вдалося зробити - саме кіно...

Написав Федір Янько, 05:31 26.12.2014

Федоре, можна вже, в принципі, знайти фільм в Мережі.

Написав Олег Дзюба, 22:12 25.12.2014

Будемо дивитись кіно. В сценарному варіанті щось я швидко заблукав у лабіринтах словесності...

Написав Федір Янько, 17:35 25.12.2014