втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



Дякую за коментар!

Написав Сергій Шевченко , 08:33 07.04.2013

А, ну якщо це документалістика, чи то пак - псевдодокументалістика, ну щось на кшалт "Судові справи", то тоді звісно що варто було б полишити певні розкриті межі для смислотворення, щоб глядач сам висновок зробив та на чиюсь сторону пристав. Але ж тоді якось так виходить, що меж то якраз немає, а є цілком визначена та досить прямолінійна авторська думка, що глядачеві транслюється й може уособитись в цілком конкретному вислові, ну наприклад, щось на кшалт цього - "не варто виносити вирок, не вислухавши думку обвинувачення".
Але чомусь так здавалося, що промови мають бути ігровими й звідси додаткові можливості конфліктів їм би не завадили.
Ну от якось так.
Дякую!

Написав Геннадій Коваль, 16:18 04.04.2013

Думаю, висновок хто правий, а хто ні, маєть робити глядачі/читачі. В основу сценарію лягла реальна історія.
Дякую!

Написав Сергій Шевченко , 11:51 04.04.2013

Як то кажуть, дай деяким людям та в деяких ситуаціях погутарити, так вони вже й не зможуть зупинитися. Тим паче коли мова йде про такий класичний конфлікт, що розгортається в парадигмі "батьків та нащадків". Адже кому-кому, а їм завше є яку певну купу претензій одне одному висловити, не дарма ж ще сам дядько Фройд царину родинних стосунків вважав причиною чи не всієї невротичної симптоматики.
Й піди потім розберися, хто ж з них дійсно правий, а хто винний. Хоча в запропонованій розмові все ж таки все більш менш однозначно. Що певною мірою дещо спрощує весь драматизм, бо якби то боролися дві рівноцінні правди, то напевно цікавіше б слухати було. А так все лише роз'яснюється в тій частині, що має бути кульмінаційною й саму розв'язку вже нікуди ліпити. Хоча воно напевно як для анекдоту структурно вірно, але вже надміру затянуто, адже одну сигарету мінімум 2 хвилини викурювати потрібно, а отже фінальний монолог має тривати відповідно принаймні 5 хвилин. Хоча то все звичайно монтажем подолати вдасться, ніби ущільнюючи час. З іншого боку було б напевно цікаво не лишень послухати але й подивитися на персонажів в рамках однієї локації, щоб, так би мовити, ущільнити не лише час дії, але й простір дії, а також звести конфліктуючі сторони лоб в лоб, може тоді б все не лише промовою обійшлося б. Ну а у фіналі напевно цікаво було б також послухати ще й думку соц.працівників, адже вони також обзиватися вміють й думку свою мають.

Написав Геннадій Коваль, 20:14 03.04.2013