втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Василь Портяк



Контакти: shevchenko-museum@ukr.net

Член Національної спілки кінематографістів України.

Народився 31 березня 1952 року в селі Кривопілля Івано-Франківської області. 1977-го закінчив Київський Державний університет ім.Т. Г. Шевченка, 1986-го – Вищі курси сценаристів Держкіна СРСР (майстерня Е. Барабаша).

Автор збірок новел «Крислачі» (1984), «У снігах» (2006).

Вибрана сценарна фільмографія
1990: «Меланхолійний вальс», реж. Борис Савченко

1991: «Нам дзвони не грали, коли ми вмирали», реж. Микола Федюк

1991: «Пудель», реж. Олександр Чорний

1992: «Вишневі ночі», реж. Аркадій Микульський

1992: «Стріл», реж. Олена Риндя

1995: «Атентат. Осіннє вбивство у Мюнхені», реж. Олесь Янчук

2000: «Нескорений», реж. Олесь Янчук

2004: «Залізна сотня», реж. Олесь Янчук