втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Криміналісти-консультанти з продажу косметики-10: мислити, як злочинець. справа хуліганів (всирачів)

10.12.2018


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму-кінопародії

Час та місце дії: Україна, кінець 2-ого десятиліття 21 століття.

Лоґлайн: Продовження пародійної Історії про Оперативний Секретний Спецзагін Поліції, який розслідує кримінальні справи, пов’язані з вивченням поведінки злочинців, агентів з продажу косметики та низки інших осіб із потенційним тяжінням до вчинення кривавих злочинів.

Cценарій на СМ читайте тут >>>

**

У складі Спецзагону є семеро оперуповноважених Слідчих-Консультантів з продажу косметики, їхня Секретарка, оперативна вівчарка Бухтар та спеціаліст з виявлення брехні. Крім того у них є Керівник - Начальник відділку Поліції до якого цей Спецзагін відноситься. Частина Слідчих – це колишні торгові агенти розповсюджувачі косметики. Аналітичне мислення який і використовується для розкриття цих кривавих огидних злочинів. Вони інколи їздять по всій країні, постійно виїжджають в різні регіони на розкриття справи. Вони борються зі злочинністю. І їхнє завдання мислити як злочинець та викривати їх. В їхньому розпорядженні є загальний робочий кабінет для слідчих. В цьому кабінету є диван, декілька м’яких крісел і журнальний столик, де цей спец-згін часто збирається і обговорюють різні проблеми (як наприклад в серіалі «Друзі») та борються зі злочинністю. 

Загалом за пародійним стилем цей серіал має бути подібним на фільм «Голий пістолет» або ж його серіальний варіант «Поліцейський загін». Також можливо він за стилем частково схожий на серіал «Бруклін 9-9».   

Цільова авдиторія: від 21 до 65 років. Чоловіки і жінки.

Стадія готовності проекту: є готовий сценарій.

**

ГОЛОВНІ ГЕРОЇ: СПЕЦЗАГІН ПОЛІЦІЇ

Оксана Володимирівна Баришевська (25-35 років). Капітан (потім підвищується до Майора) Поліції, Старший оперуповноважений слідчий, колишня начальниця спецзагону оперативних слідчих. За два роки до подій що описуються у цьому фільмі вона звільнилася з Поліції будучи начальником. Але в цьому фільмі вона повертається у МВС, тільки у статусі звичайного Слідчого. Коротка стрижка, темне волосся. В основному одягається в сині джинси, білу футболку під джинсовою або якоюсь іншою курткою. Під куркою часто є оперативна кобура. На ногах кросівки. Деколи одягнута в діловий жіночий костюм.

По характеру Оксана приколістка. Часто депресивна. Незадоволена життям та всяке подібне. В одній із серій відомо що строкову військову службу вона проходила в учбовому центрі «Десна». Таємно і безуспішно мріє про знищення всього людства. Або хоча б його частини. Має підозрілі непідтверджені нахили до лесбіянства що часто можна списати на її характер депресивної приколістки. Часто розмірковує дедуктивно, по філософському – відповідно у пародійному вигляді. Деколи марить уві сні, вертиться в ліжку, крутить головою. Підозрює про існування Світової Змови, таємних навколо-масонських організацій та такого подібного. Досить сувора з підлеглими оперативниками. Але відхідлива. Можливо служила у якійсь гарячій точці (наприклад у Східній Молдові, Донецькій або Луганській області) де і отримала контузію. Через що її часто заклинює, але швидко миттєво відходить. Інколи завзято згадує якусь подію, і раптом переходить на іншу тему – відповідно у пародійному вигляді. Хоча можливо вона просто приколюється. Вміє і любить грати на гітарі. Або ж думає що вміє. Досвідчений оперативник.

Ольга Миколаївна Хрустенко (25-35 років). Капітан Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих, найкраща подруга Оксани. Стала Начальницею спец-загону слідчих криміналістів замість Оксани. Вони разом вчилися в одній школі, в одній ще міліцейській академії. Можливо разом служили у гарячій точці. Скоріше за все одружена, має 2-3-ьох дітей. Має світле, або каштанове або руде волосся середньої довжини. Одягається в жіночий діловий костюм, плаття, або якийсь інший жіночий одяг. Одягає оперативну кобуру.

По характеру спокійна. Часто також приколюється. Терпить вибрики Оксани, оскільки вони подруги. Якщо Оксана часто не серйозна, то Ольга є її совістю і змушує Оксану дотримуватися закону. Оксана і Ольга часто грають у поганого і доброго поліцейського відповідно. Деколи на оборот. Відповідальна. Досвідчений оперативник.

Слідчий Андрій Мефістофель (25-40 років). В одній із серій стає відомо що по батькові він – Вікторович. Капітан Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Досвідчений оперативник. По характеру спокійний. Умовно серйозний. Також часто приколюється.

Слідчий Анатолій Зільберман (25-40 років). Старший Лейтенант Поліції, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Не дуже досвідчений оперативник. По характеру не дуже спокійний. Часто не серйозний. Рахується умовним невдахою. Андрій і Анатолій, як і Оксана та Ольга, часто грають у поганого і доброго поліцейського.

Слідчий (20-30 років). Старший Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Порівняно молодий оперативник. По характеру спокійний. Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Таксист») відомо що його звати Михайло (Майкл). Він, та наступні два Слідчі часто є просто додатковими персонажами.

Другий Слідчий (20-30 років). Старший Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Порівняно молодий оперативник.

Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Недоторкані») відомо що його звати Василь. По характеру спокійний.

Третій Слідчий (25 років). Лейтенант, оперуповноважений слідчий, член спецзагону оперативних слідчих. Часто одягнений в чорні штани, білу сорочку на якій оперативна кобура, чорна краватка. Наймолодший оперативник у спецзагоні. Його ім’я невідомо. Але в одній із серій («Випадок в рускому кварталі») відомо що його звати Карл.

Можливо хтось один (або двоє) із цих останніх трьох слідчих – жіночий персонаж.

Секретарка Спецзагону (20-30 років). Можливо білявка. Можливо гламурно і стильно вдягається. Можливо для звітності має звання рядового Поліцейського, або з сержантського складу.

Доктор Літроман (30-40 років). Працює у відділку на посаді експерта з брехні. Є підозра що він мало розбирається у брехології. Ходить в сірому костюмі з краваткою. Літроман схожий на Доктора Лайтмана з серіалу «Теорія Брехні».

Інші дрібніші персонажі зі спецзагону і Поліцейського Відділку загалом: Поліцейські, Експерти-криміналісти криміналістичної лабораторії. Всі зазвичай додаткові персонажі відповідно до ситуації.

Начальник Відділку (40-50 років). Можливо має сивувате волосся. Можливо має певну надмірну вагу. Можливо склерозний. Можливо, як  і Оксана, служив у гарячій точці де і отримав певну контузію. Хоча можливо він просто приколюється – відповідно у пародійному вигляді. В основному одягнений в Поліцейський мундир. Звичайно досвідчений оперативник. Можливо це жіночий персонаж.

Вівчарка Бухтар. Собака. Гламурна оперативна вівчарка Спецзагону. Рудувато-мілірованого кольору. У вусі є стильна сережка. Можливо має схильність до алкоголю.

**

Інші персонажі:

Генерал Шишка (50-60 років). В фільмі з’являється не відразу. Звихнутий колишній психований прикантужений військовик. Часто, або завжди, ходить у воєнному або воєнізованому одязі. Цинічно спокійний. Злий геній. В цивільному житті – цинічний жадний олігарх якому всього мало і який утримує авторитарну злочинну олігархічну мережу, і мережу ресторанів швидкого харчування. Займається нелегальними злочинними справами. Генерал Шишка збирає гроші зі всіх своїх афер, для того щоб створити саму найбільшу нечувану найграндіознішу всесвітню змову у Світі.

Саме Шишка є заклятим ворогом Спецзагону Поліції та Ольги і Оксани зокрема.

Хуліган № 1 (25-30 років). Один із трьох злочинців які вночі в парку нападають на одиноких перехожих і примушують їх … всратися (накласти у штани). Всирач. Під час вчинення злочинів обличчя приховане маскою (балаклавою). Можливо він старший і авторитетніший за двох наступних.                          

Хуліган № 2 (25-30 років). Один із трьох злочинців які вночі в парку нападають на одиноких перехожих і примушують їх … всратися (накласти у штани). Всирач. Під час вчинення злочинів обличчя приховане маскою (балаклавою).

Хуліган № 3 (25-30 років). Один із трьох злочинців які вночі в парку нападають на одиноких перехожих і примушують їх … всратися (накласти у штани). Всирач. Можливо він наймолодший і його використовують для вчинення злочинів (попав у погану компанію). Під час вчинення злочинів обличчя приховане маскою (балаклавою).

Добропорядний громадянин (25 років). Один із постраждалих від злих дій Всирачів.

Депутат Лексус (45 років). Валерій Андрійович. Одягнений в дорогий депутатський костюм. В руках він майже постійно тримає вила. Має надміру популістичне загострене почуття справедливості.

Члени Комісії з перевірки професійної придатності. (35-50 років).  Троє людей. Одна жінка в стильних окулярах і в стильному діловому жіночому костюмі. Один чоловік в окулярах.

Пантомім. Хлопець. (35 років). В парку фотографує дівчину (Світлану) яка у відвертих позах на цій фотосесії демонструє що у неї під платтям (спідницею) очевидно немає нижньої білизни. Можливо причетний до справи всирачів.

Дівчина. Світлана Іванівна, (30 років). В парку на фотосесії демонструє що у неї під платтям (спідницею) очевидно немає нижньої білизни. Можливо причетна до справи всирачів.

Магдалена Фаєрман. (25 років). Дочка колишнього злочинця «Шкарпетника» який вже помер. Одягнута у костюм циркачки-акробатки. Працює в цирку акробаткою. Має брата.

Працівник Цирку. Страшнуватий на вигляд клоун або хтось подібний. (35 років).

Клоун. Ще один Клоун. Один із постраждалих від дій всирачів.

Спортсмен. Один із постраждалих від дій всирачів.

Лікар. Лікар в лікарні МВС.  

**

Інші дрібніші персонажі:

Патрульний Поліцейський. Поліцейський який приїхав на виклик до парку.

Група Бомжів, Клоунів, Циркачів, Наркоманів Та Пантомімів. (10 чоловік).

Наркоман.

Черговий поліцейський. Черговий поліцейський відділку.

Руссскій журналіст.

Телевізійні кореспонденти. (5 чоловік)

Начальник Дитячої Кімнати Поліції. (40 років).

Підлітки. (12-13 років, 6 підлітків).  

Оператор скайп-наради.

Чоловік з Інтернету.

Дівчинка в парку. (5-8 років).

Пранститутки. Дві жінки в парку.

Ісус. Ісус Христос (30 років).

Підлітки. Троє підлітків. 15-16 років.

Едуард Фаєрман. (35 років). Кримінальний авторитет на прізвисько «Шкарпетник». Циркач.

Дружина Едуарда. (35 років). Жінка Едуарда Фаєрмана. Також циркачка. Загинула під час виконання акробатичних вправ.

Ді-джеї. 2 чоловіки.

Наречений. Один із постраждалих від дій всирачів.

Наречена. Одна із постраждалих від дій всирачів.

Собака. Чемпіон міських змагань собак. Собака обвішана медалями за різні собачі змагання. Один із постраждалих від дій всирачів.

Чоловік.

Кухар-кулінар. Кухар у відділку.

Кольянщик. Кольянщик у відділку.

Технічні працівники відділку. 2 людини.

Провидиця Олена.

Стоматолог.

Солдат Національної гвардії.

Журналіст. Тележурналіст на гелікоптері.

Телеоператор. Телеоператор на гелікоптері.   

Ведуча новин.

Солдат Національної Гвардії № 2.

Ведучий Ток-шоу.

Учасники ток-шоу. (чоловік 10).

Глядачі ток-шоу. (чоловік 10).

«Експерти» на ток-шоу. (4 чоловіки).

Сапер.

Посіпаки Генерала Шишки. Невизначена кількість. Мають не чітко визначений вигляд. Бо їх не відразу можна розгледіти. Вони ховаються за різними стінами, кутами коридорів, експонатами музею, і пострілюють звідти відразу ховаючись за укриття.

Медсестра.    

Пацієнт Лікарні.

Медбрат.  

**

Короткий виклад основних сюжетних поворотів.

Акт 1 (Експозиція).

Троє хуліганів (Всирачі) у масках які приховують обличчя, вночі у парку перестріли добропорядного громадянина. Погрожують йому пістолетом і ножем. Примушують його всратися (накласти) у штани. В місті оперативно оголошується план перехоплення. Арештовують підозрілих осіб. В керівництві МВС по серйозному взялися за цю справу. Оскільки виявляється що Всирачі ще раніше так само поглумилися над декількома людьми, зокрема над одним із керівником Міста. Розслідування справи доручають Спецзагону Криміналістів-консультантів на чолі з Ольгою Хрустенко. Ті відразу беруться за справу. Для ефективності розслідування і певної специфіки злочину до справи залучили колишню Співробітницю Спецзагону, Оксану Баришевську, яка за два роки до цього звільнилася з Поліції. Ольга їде до Оксани і просить її приєднатися до справи. Але та відмовляється. Потім Оксана згадує як вона звільнялася 2 роки назад. Потім вона пішла до церкви посповідатися. Потім Оксана таки приєднується до Криміналістів-консультантів причому разом зі своїм собакою-вічаркою Бухтаром. Парламент відрядив у Загін Криміналістів-консультантів одного свого Депутата щоб той контролював розслідування. Потім Оксана, у зв’язку з дворічною перервою роботи в Поліції, проходить перевірку профпридатності.

Акт 2 (Розвиток).                 

В спец-загоні відбувається нарада з приводу розкриття злочину і через те що стався новий напад Всирачів. На нараді відбувається скайп-конференція з представниками правоохоронних відомств з інших міст країни де також сталися подібні випадки із всирачами. Криміналісти-консультанти їдуть у міський центральний парк де і відбуваються ці злочини. За розрахунками Оксани в парку можна зустріти певних людей які можуть бути причетні до цих злочинів, або допомогти у розкритті справи. Тут криміналісти консультанти затримують парочку (Пантомім та дівчина яка на фотосесії демонструє що у неї під платтям немає білизни) яка можливо причетна до справи. У Оксани день народження, і їй з самого ранку нагадують про те що ввечері буде святкування. Стався новий напад всирачів. Ольга і Оксана їдуть у цирк де працює дочка одного із можливих підозрюваних який помер декілька років назад. Дочку підозрюваного допитують. Відбувається день народження Оксани.

Наступного дня виявилося що вночі сталася серія нападів Всирачів. П’ятеро постраждалих, один із яких мертвий.

Наступної ночі знову стався напад. Тепер вже із вбивством. Оксана тимчасово в депресії через те що не може розкрити справу. Зник Спортсмен який вночі робив пробіжку в парку. Є підозра що це справа рук всирачів. Організували кризовий міський штаб з оперативного пошуку зниклого в парку. Спортсмена знаходять. Він прив’язаний до дерева, його змусили … всратися і прив’язали до нього бомбу яка може вибухнути якщо намагатися її зняти. На це дійство з’їхалися багато журналістів і парарацці. Подія широко освітлюється на телебаченні. Зокрема на політичних ток-шоу.

Акт 3 (Розв’язок).

Ольга і Оксана йдуть на нічне слідкування у парк з метою виявити всирачів. Оксану там викрадають. Її утримують Хулігани-всирачі в приміщенні. Криміналісти-консультанти намагаються придумати як знайти Оксану. Хулігани-всирачі приводять до Оксани генерала Шишку. Це він найняв їх щоб вони вчиняли такі злочини. Криміналісти-консультанти придумали як знайти Оксану за допомогою її вівчарки - Бухтара. Бухтар привів Криміналістів до будівлі де бандити ймовірно утримують Оксану. Криміналісти та Спецпризначенці починають штурм будівлі і вв’язуються у бій з посіпаками Генерала Шишки. Злочинців заарештовують. Оксана постраждала і попала у лікарню. Генерал Шишка втік. Потім Оксана повертається з лікарняного.       

Коментарі