втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: драма


Банкір Ігор Войтенко у молодості крутив інтрижку одночасно з двома жінками, проте вибір зробив на користь багатої. Покинута ним Вероніка вирішила довести передусім самій собі, що зможе дати раду і без Войтенка. І її важка праця та природні здібності дали результат – Вероніка стала власницею хорошого ресторану, який популярний у всьому місті і носить її ім’я. Долею колишнього коханого вона не цікавилася доти, поки він випадково не зайшов у її ресторан і, побачивши її, почав переслідувати, надсилаючи квіти, квитки на вистави і концерти, дрібні подарунки. Усе це з очевидним наміром спокусити її, що пробудило у Вероніці жадання помсти. Дізнавшись, що тепер Войтенко голова правління банку, Вероніка вирішила довести його банк до банкрутства і залишити його ні з чим. Вчинити з ним так, як він колись із нею.

Волею випадку по сусідству з Веронікою зводить будинок Олександр Поліщук, один із провідних менеджерів банку Войтенка. Коштами на будинок Поліщуку допомагає тесть. Проте, уперше побачивши будинок доньки Ніни і зятя Олександра, він прикро вражений тим, що вони значно перевитратили кошти та ще й залізли у борги. До того ж Ніна просить у батьків гроші на спальню, яку пропонує їм подарувати на новосілля.

Батько Ніни сам переживає не найкращі часи. У часи кризи його бізнес потрохи терпить крах, тож, покликавши зятя на обід, він відмовляє йому у фінансовій підтримці. Знаючи про цей обід і вирішивши, що спальня вже фактично їхня, Ніна бере у банку ще один кредит і тайкома від Олександра привозить спальню у будинок. Повернувшись додому і побачивши спальню, Олександр пояснює дружині ситуацію і пропонує їй відвезти меблі назад у магазин, оскільки ще один кредит затягне їх на дно. Проте Ніна непохитна і заявляє чоловікові, що спальні не віддасть.

Про те, що Олександр працює у банку Войтенка Вероніка дізнається на своєму новосіллі, на яке, як сусідів, вона запросила Олександра і Ніну. Підслухавши неприємні слова Олександра на свою адресу, Вероніка вирішує зробити його знаряддям помсти колишньому коханому.

Наступного ранку Вероніка приходить до Олександра і просить допомогти йому відкрити рахунок у своєму банку. А ще через кілька днів вона приходить до нього у банк, щоби відкрити депозитну скриньку, на яку хоче покласти круглу суму грошей. Коли Вероніка разом з Олександром спускається у сховище, спрацьовує сигналізація, і вони змушені звідти вийти. В очікуванні дозволу повернутися у сховище Вероніці повідомляють, що її мати потрапила у лікарню з серцевим нападом, і Вероніка просить Олександра самому покласти гроші у її скриньку, а потім віддати їй ключ. А що це проти правил, встановлених у банку, Олександр вагається, проте з жалю до жінки все ж таки йде їй на зустріч.

Через те, що фінансові проблеми в Олександра стають усе серйознішими, разом зі своїм приятелем Романом він починає грати у покер. Кілька разів йому щастить, і в якийсь момент він вірить, що зможе виграти достатньо, щоби повернути усі свої борги за будинок. Оскільки для гри йому потрібні гроші, а Вероніка так і не забрала у нього ключ від депозитної скриньки, Олександр піддається спокусі і бере у сусідки круглу суму.

Вероніка теж мала приятелів у середовищі гравців покеру, які розповіли їй про пристрасть Олександра. З допомогою своїх приятелів вона виставляє проти Олександра дуже сильного гравця, який обігрує того вщент. Причому, повіривши у свою удачу та добру карту, Олександр заставляє навіть свій будинок. 

На пошуки програних грошей Олександру дають два дні. Оскільки за цей час грошей він так і не знайшов і чесно зізнається, що не знає, де їх взяти, йому пропонують викрасти гроші з власного банку. Причому долучити до програних і ті, які він украв у Вероніки. Оскільки іншого способу повернути борг немає, Олександр змушений пристати на цю пропозицію.

Про гроші, які зникли з рахунків, швидко стає відомо клієнтам банку, і вони влаштовують великий скандал. Цей скандал остаточно топить не лише Олександра, а й весь банк, чиє майбутнє залежало від приходу великого інвестора. Дізнавшись про крадіжку грошей інвестор, зрозуміло, від своїх намірів відмовився. Під тиском обставин Войтенко змушений оголосити про банкрутство банку, що дозволило Вероніці досягти своєї мети.    

Коментарі



Володимире, а дозвольте поцікавитись, чи вибір прізвища банкіра був рандомним, чи в ньому є якийсь прихований зміст?)

Написав Юрій Гуз, 21:17 04.08.2017